Izvor: RTS, 22.Avg.2021, 09:49

Državljanin Srbije uhapšen u Mađarskoj zbog sumnje da je krijumčario migrante

Zbog sumnje da je krijumčario ilegalne migranate, mađarska policija uhapsila je 35-godišnjeg državljanina Srbije.
Na auto-putu M1 koji vodi prema Austriji, u blizini naselja Ač na severozapadu Mađarske, patrola mađarske policije noćas je zaustavila vozilo srpskih registarskih oznaka.
Patrola je u kombiju zatekla 16 stranaca koji nisu mogli da dokažu legalni boravak u Mađarskoj. Svi su se izjasnili da su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sirijski državljani.
Policija je, nakon saslušanja u kapetaniji Županije Đer-Mošon-Šopron, migrante sprovela do ograde na mađarsko-srpskoj granici.
Protiv 35-godišnjeg državljanina Srbije pokrenut je krivični postupak zbog krijumčarenja ljudi.
Za krivično delo trgovine ljudima u Mađarskoj je zaprećena kazna od jedne do pet godina zatvora, uz otežavajuće okolnosti – od pet do petnaest godina.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

KOMBI PREPUN MIGRANATA: Srbin uhapšen u Mađarskoj zbog krijumčarenja azilanata

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Avg.2021

Policija je nakon saslušanja putnike sprovela do ograde na mađarsko-srpskoj granici...Zbog sumnje da je krijumčario ilegalne migranate, mađarska policija uhapsila je 35-godišnjeg državljanina Srbije. Na auto-putu koji vodi prema Austriji, u blizini naselja Ač na severozapadu Mađarske, patrola policije...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.