Cilj SAD u Siriji borba protiv ID, ne izgradnja zemlje

Izvor: B92, 27.Dec.2018, 00:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Cilj SAD u Siriji borba protiv ID, ne izgradnja zemlje"

Američki predsednik Donald Tramp branio je svoju odluku o povlačenju snaga SAD iz Sirije, gde su pomagale u borbi protiv ekstremista Islamske države (ID).

On je istakao da američki vojnici mogu da se vrate kući svojim porodicama, jer su u toj borbi postigli uspeh.

Govoreći tokom posete američkim trupama u vazduhoplovnoj bazi Al-Asad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u zapadnom Iraku, Tramp je rekao da je cilj misije SAD u Siriji bio da se Islamska država liši svojih vojnih uporišta, a ne "izgradnja zemlje", prenosi AP.

Prema njegovim rečima, taj posao - izgradnju zemlje - trebalo bi da preuzmu na sebe druge bogate zemlje.

Tramp je istakao da prisustvo SAD u Siriji nikada nije ni trebalo da bude "do daljnjeg", a dodao je da se Turska saglasila da iz Sirije eliminiše ostatke Islamske države.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: Cilj SAD u Siriji borba protiv Islamske države, ne izgradnja zemlje

Izvor: Blic, 27.Dec.2018

Američki predsednik Donald Tramp branio je danas svoju odluku o povlačenju snaga SAD iz Sirije, gde su pomagale u borbi protiv ekstremista Islamske države (ID) i istakao da američki vojnici mogu da se vrate kući svojim porodicama, jer su u toj borbi postigli uspeh.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.