ČUDO: Sirija je i ovo preživela, gol u 90+3. za mundijalsku nadu! Plač u Taškentu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 05.Sep.2017, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČUDO: Sirija je i ovo preživela, gol u 90+3. za mundijalsku nadu! Plač u Taškentu (VIDEO)

Na pomolu je najveće iznenađenje u skorijoj istoriji kvalifikacija

Čudo je najavljeno - čudo se i desilo. Sirija sanja, Sirija je i dalje u igri za Mundijal.

Reprezentacija koja je čitave kvalifikacije za Prvenstvo sveta u Rusiji vrebala šansu iz prikrajka (a imala >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << taj hendikep da utakmice na kojima je trebalo da bude domaćin igra na neutralnom terenu), danas ju je ugrabila doslovce u završnim sekundama. Na gostovanju u Teheranu, u trećem minutu nadoknade vremena poslednjeg kola Grupe A napornih azijskih kvalifikacija, tim selektora Ajmana Hakema je utišao navijače Irana i ostao u trci za završni turnir narednog leta u Rusiji - 2:2.

To bi im bio prvi plasman na Mundijal u istoriji!

Gol za izjednačenje koje je označilo veliko slavlje gostiju dao je Omar Al Soma, napadač Al Ahlija iz Saudijske Arabije, saigrač doskorašnjeg Partizanovog krila, Leonarda da Silve Soze. Na pas Mardika Mardikina reagovao je iz prve i kroz noge golmanu Irana, doneo veliki bod svom timu.

Inače, Sirijci su poveli u 12. minutu golom Tamera Haja iz odbitka, da bi Rubinov napadač Serdar Azmun sa dva gola doneo preokret Irancima, koji su i pre ovog kola vizirali pasoše za Rusiju i bodovi im ništa nisu značili. Koliko je duel u Teheranu bio uzbudljiv svedoči i podatak da se pratio i rezultat još jednog meča Grupe A, Uzbekistan - Južna Koreja. U Taškentu je ostalo 0:0, gosti su potvrdili drugo mesto, a domaćin sve do nadoknade verovao da je prošao u plej-of, odnosno da je na tabeli bolji od Sirije.

Sirija sad mirno čeka meč Saudijska Arabija - Japan (19.30). Saudijci imaju tri boda manje od Australije, koja se nalazi na drugoj poziciji. Ostaje da se vidi ko će direktno, uz prvoplasirani Japan, na Mundijal, a ko će u baraž.

Mečevi baraža azijskih kvalifikacija na programu su 5. i 10. oktobra, bolji iz tih utakmica će na megdan četvrtoplasiranom timu na tabeli KONKAKAF zone kvalifikacija.

KVALIFIKACIJE ZA PRVENSTVO SVETA - AZIJA

GRUPA A

Iran - Sirija 2:2 (1:1)

/Azmun 45, 64 - Tamer Haj 13, Soma 90+3/

Uzbekistan - Južna Koreja 0:0

Katar - Kina 1:2 (0:0)

/Afif 47 - Ži 74, Lei 84/

TABELA:

GRUPA B

Australija - Tajland  2:1 (0:0)

/Jurić 69, Leki 86 - Anan 82/

Irak - Ujedinjeni Arapski Emirati 1:0 (1:0)

/Husein 29/

19.30: (2,15)  Saudijska Arabija  (3,25)  Japan (3,25)

TABELA:

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.