Ban pozvao na prekid neprijateljstva uoči Olimpijskih igara

Izvor: Blic, 01.Feb.2014, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ban pozvao na prekid neprijateljstva uoči Olimpijskih igara

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun apelovao je na globalno poštovanje Olimpijskog perioda primirja i posebno pozivao na prekid neprijateljstava u Siriji, Južnom Sudanu i Centralnoafričkoj Republici.

"Olimpijsko primirje je ukorenjeno u nadi da, ukoliko narodi i nacije mogu da ostave po strani svoje razlike za jedan dan oni mogu da rade na uspostavljanju dugotrajnog primirja"", naveo je Ban u pisanom saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ban je dodao da je on "u mislima" sa narodom Sirije, Centralnoafričke Republike, Južnog Sudana i sa žrtvama decembarskog bombaškog napada u Volgogradu u Rusiji, prenela je agencija AP.

Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju koja se, simbolički, poziva na primirje, kao i pred svake Olimpijske igre od 1993. godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.