Blumberg novi izaslanik Ban Ki Muna

Izvor: B92, 31.Jan.2014, 20:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blumberg novi izaslanik Ban Ki Muna

Njujork -- Generalni sekretar UN Ban Ki Mun postavio je doskorašnjeg gradonačelnika Njujorka Majkla Blumberga za svog specijalnog izaslanika za gradove i klimatske promene

Blumberg će pomagati Banu u razgovorma s gradonačelnicima i drugima u "jačanju političke volje i mobilizaciji gradova u okviru njegove dugoročne strategije da se povećaju napori za suočavanje s klimatskim promenama", rekao je portparol UN Farhan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Hak.

Blumberg je bio gradonačelnik Njujorka u tri mandata do 1. januara ove godine. Taj biznismen - milijarder i filantrop koji je ušao u politiku, za 12 godina vođenja Njujorka u fokusu je imao borbu protiv klimatskih promena i zagađenja.

On je, takođe, često govorio kako bi gradovi trebalo da rešavaju pitanje sve brojnijeg stanovništva.

Blumberg bi trebalo da bude jedan od domaćina samita gradonačelnika velikih gradova sveta koji se zalažu za smanjenje emisije štetnih gasova "C40" u Johanesburgu od 4. do 6. februara.

On će na samitu predati predsedavanje gradonačelniku Rio da Žaneira Eduardu Paesu.

Blumberg je prošle godine rekao da je kvalitet vazduha u Njujorku najviši za 50 godina i da je to najčistiji gradski vazduh u Americi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bank Ki Mun imenovao Blumberga za svog izaslanika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Jan.2014

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun postavio je danas doskorašnjeg gradonačelnika Njujorka Majkla Blumberga za svog specijalnog izaslanika za gradove i klimatske promene. Blumberg će pomagati Banu u razgovorma s gradonačelnicima i drugima u "jačanju političke volje i mobilizaciji...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.