Asad: Novinarka SAD sama odgovorna za svoju smrt u Siriji

Izvor: B92, 14.Jul.2016, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asad: Novinarka SAD sama odgovorna za svoju smrt u Siriji

Damask -- Američka novinarka poginula u navodnom bombardovanju pobunjeničkih delova Homsa od režimskih snaga, sama je odgovorna za svoju smrt, kaže Bašar al Asad.

On je u intervjuu američkoj TV mreži "NBC Njuz" rekao da Mari Kolvin snosi odgovornost za svoju smrt u kvartu Baba Amr u Homsu, trećem po veličini sirijskom gradu, pošto je u Siriju ušla ilegalno i "sarađivala sa teroristima", prenela je agencija AFP.

"Ovde je rat, a ona je u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Siriju došla ilegalno. Sarađivala je sa teroristima, a pošto je došla ilegalno, odgovorna je za sve što joj se desilo", rekao je Asad.

Na pitanje novinara da li je odgovorna za svoju smrt, sirijski predsednik je odgovorio "naravno", ali je i negirao da su njegove snage namerno gađale lokaciju gde se ona nalazila.

"Naša vojska nije znala da se Mari Kolvin negde nalazi. Niko ne zna da li je ona poginula u udaru rakete niti odakle je došla raketa. Niko nema nikakve dokaze. To su samo spekulacije", istakao je Asad.

On je dodao da je u Siriju "i legalno i ilegalno" ušlo više stotina novinara i zapitao: "Zašto bi neko namerno izdvojio tu osobu da bi je ubio? Nema razloga za to."

Porodica Mari Kolvin je pre samo nekoliko dana podnela tužbu američkom sudu tvrdeći da je Asadov režim namerno gađao tu dugogodišnju ratnu dopisnicu kako bi je zaustavio u izveštavanju o zločinima sirijske vlade.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.