Arapsko-kurdska koalicija u Siriji preuzela deo Rake

Izvor: RTS, 01.Sep.2017, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arapsko-kurdska koalicija u Siriji preuzela deo Rake

Arapsko-kurdska koalicija koju podržavaju SAD u Siriji danas je proterala džihadiste Islamske države iz starog dela grada Rake i približava se zoni s najvećim utvrđenjem islamista, saznaje agencija "Frans pres".
"Sada kontrolišemo čitav stari grad posle sukoba sa Islamskom državom", rekao je portparol arapsko-kurdske koalicije Talal Sel >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dodao da se te snage približavaju "glavnom štabu" džihadista.

Kurdski i arapski borci uz podršku američkih snaga pokrenuli su u novembru 2016. ofanzivu za zauzimanje Rake i 6. juna su ušli u grad.
Prema procenama UN, u Raki se sad nalazi između 10.000 i 25.000 stanovnika.
Više od 320.000 ljudi je poginulo od početka rata u Siriji pre šest godina, dok su u Ženevi pod okriljem UN u toku mirovni pregovori o okončanju rata i političkoj tranziciji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.