Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2017, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki komandant: Lider Islamske države El Bagdadi verovatno i dalje živ

Komandant koalicionih snaga koje predvode SAD u borbi protiv Islamske države Stiven Taunsend izrazio je uverenje da je jedan od lidera ekstremista Islamske države Abu Bakr el Bagdadi i dalje živ.

To je protivno tvrdnjama Rusije da je El Bagdadi verovatno ubijen u ruskom vazdušnom napadu u Siriji.

Taunsend je rekao novinarima da su do njega "putem obaveštajnih kanala" došli "pojedini indikatori" da je El Bagadi i dalje živ, ne navodeći detalje.

Američki >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zvaničnik je rekao i da snage SAD aktivno tragaju za El Bagdadijem, dodajući da bi ga verovatno pre ubile, nego zarobile.

Rusko Ministarstvo odbrane je sredinom juna saopštilo da su, prema preliminarnim podacima, vođa Islamske države i oko 300 boraca te grupe ubijeni u ruskom vazdušnom napadu u Siriji krajem maja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.