Trifunović: Stop političkim igrama,Oluja nije praznik

Izvor: Mondo, 04.Avg.2019, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trifunović: Stop političkim igrama,"Oluja" nije praznik

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović oglasio se povodom 24. godišnjice stradanja Srba u hrvatskoj vojno-policijskoj operaciji "Oluja".

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

On je ocenio da jedino priznanje zločina koje su pojedinci počinili u ime naroda, može da dovede do "ozdravljenja koje nam je svima neophodno da bismo mogli da idemo napred".

"Izražavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << duboko poštovanje žrtvama operacije 'Oluja', svima koji su u toj mračnoj epizodi istorije ovih prostora pobijeni, oterani iz svojih domova, izgubili članove porodice i prijatelje", Trifunović je ocenio da "nešto ozbiljno nije u redu s onima koji današnji dan, dakle dan na koji se dogodilo etničko čišćenje, mogu da obeležavaju kao praznik".

"Ipak, mišljenja sam da su iskvarene političke igre te koje su dovele do tako užasne stvarnosti slavljenja 'Oluje' u Hrvatskoj, usred 21. veka. Oba naša naroda su pretrpela ogromnu štetu upravo zbog političkih igara i mislim da je vreme da prestanemo da ih dozvoljavamo", naveo je Trifunović a preneo PSG.

Sećate se malog Dejana? Odrastao je za samo jedan dan

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Sergej Trifunović o godišnjici Oluje: Osuda svih zločina neophodna za ozdravljenje

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2019

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergej Trifunović ocenio je danas, povodom 24. godišnjice stradanja Srba u hrvatskoj vojno-policijskoj operaciji "Oluja", da jedino priznanje zločina koje su pojedinci počinili u ime naroda, može da dovede do "ozdravljenja koje nam je svima neophodno da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.