Trifunović: Osuda svih zločina neophodna za ozdravljenje

Izvor: RTS, 04.Avg.2019, 20:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trifunović: Osuda svih zločina neophodna za ozdravljenje

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović izrazio je poštovanje prema žrtvama "Oluje", prema svima koji su u toj mračnoj epizodi istorije ovih prostora pobijeni, oterani iz svojih domova, izgubili članove porodice i prijatelje.
"Mislim da nešto ozbiljno nije u redu s onima koji današnji dan, dakle dan na koji se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dogodilo etničko čišćenje, mogu da obeležavaju kao praznik, to sam rekao i u više navrata u Hrvatskoj", navodi Trifunović u saopštenju koje je dostavljeno medijima. 
Uveren je da su "iskvarene političke igre te koje su dovele do tako užasne stvarnosti slavljenja 'Oluje' u Hrvatskoj, usred 21. veka". 
"Oba naša naroda su pretrpela ogromnu štetu upravo zbog političkih igara i mislim da je vreme da prestanemo da ih dozvoljavamo", rekao je predsednik PSG. 
Takođe, kako kaže, uveren je da jedino priznanje zločina koje su počinili zločinci u ime naroda može da dovede do ozdravljenja koje nam je svima neophodno da bismo mogli da idemo napred. 
"U suprotnom, i za 20 godina obeležavanje zločina biće povod za politička deklarisanja, prazne priče, evenutalna prepucavanja i pogrešna vaspitavanja novih generacija, umesto da postanu ono što treba da budu - tužan deo naše istorije", zaključio je Trifunović. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.