Sergeju Trifunoviću smeta estrada

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Jul.2015, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sergeju Trifunoviću smeta estrada

Glumac Sergej Trifunović izjavio je poslije premijere predstave "Julije Cezar", u režiji Kokana Mladenovića, u Budvi, u kojoj tumači kompleksni lik Bruta, više neće igrati u ovom gradu na crnogorskoj obali. Uz napomenu da voli Budvu, gdje ima mnogo prijatelja, Trifunović je naglasio da se crnogorska turistička prestonica komercijalizovala, te da je umjetnost u drugom planu: "Budvu sada prepoznaju po "Splendidima", >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << "Trokaderima" i "Top hilovima", iz kojih tresu hitovi estradnih zvezda. To je grad lakih nota, muzičke buke i svakojakog vašara u kojem je "poginulo" pozorište. Ima li smisla govoriti Šekspira dok ječi sa svih strana, mešaju se ritmovi neukusa i povlađuje niskim ukusima publike? Mislim da nema! Budva je Grad teatar već 29 godina, što znači da bi sve trebalo da bude u znaku ovog multimedijalnog festivala, ali od toga nema ništa. Šta će Budvi festival čiji se dramski program odvija u neadekvatnim prostorima? Grad teatar je gurnut u ćošak kao da je balast, a ne najbolje što bi Budva trebalo da ima". Trifunović smatra da bi pozorišni centar Crne Gore trebalo da bude Kotor, koji ima scene slične onima u Dubrovniku i - bolju publiku. (Novosti, foto: Youtube)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Grad teatar: Kultura u Budvi izgubila bitku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jul.2015

Ni sjajne predstave iz cijelog regiona, ni nobelovac Mario Vargas Ljosa koji je otvorio 29. Grad teatar čini se da nijesu uspjeli da iz ralja opšte komercijalizacije Budve otrgnu festival koji traje gotovo 30 godina...I proteklih godina čule su se kritike o tome kako je nemoguće igrati predstave...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.