Sergej Trifunović me je odlično “skinuo”

Izvor: Danas, 08.Maj.2015, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sergej Trifunović me je odlično “skinuo”

Saragosa- Koristim priliku da se zahvalim svima , koji su se interesovali za moje zdravlje. Sad se dobro osećam, lekari su, ovde, uradili sve što treba i sad sam sasvim dobro. Još jednom hvala na interesu – rekao je na početku ekskluzivnog intervjua za Danas Ranko Žeravica, proslavljeni srpski trener, koji je u februaru doživeo infarkt.

· Da li Vas je reprezentacija Srbije iznenadila srebrnom medaljom na poslednjem Svetskom prvenstvu i šta očekujete od našeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << tima na predstojećem Evropskom prvenstvu?

- Nije me iznenadila srebrna medalja na Svetskom prvenstvu jer mi imamo odlične igrače, a Saša Đorđević je, svojim igračkim internacionalnim iskustvom, odlično vodio taj tim do velikog uspeha. Očekujem i dalje uspehe i dobre rezultate naše reprezentacije i želim da nastave tradiciju naših ranijih uspeha.

· Da li pratite dešavanja u srpskoj klupskoj košarci i šta mislite o aktuelnom rivalstvu Partizana i Zvezde?

- Redovno i detaljno pratim, sva, dešavanja u našoj klupskoj košarci, a rivalstvo večitih rivala je uvek bilo prisutno i korisno za kvalitet , koji imamo. U korist visokom kvalitetu naše, srpske, košarke ide i činjenica da iz naših klubova, čak, 300 igrača igra po klubovima širom sveta. Isto tako sam ponosan kao trener , da u 23 kluba Evrope uspešno rade naši treneri.

· Da li ste pogledali “Bićemo prvaci sveta” i koliko je film verodostojno opisao likove i uspehe verovatno najuspešnije generacije u istoriji našeg sporta?

- Na žalost, nisam video ceo film, već samo nekoliko inserata i intervjue sa Sergejem Trifunovićem i Draganom i Stefanom Kapičićem. Veliko mi je zadovoljstvo što se toliki značaj dao našem velikom uspehu i što se, na taj način, budućim generacijama, ostavilo ovo lepo svedočanstvo o počecima velikih uspeha naše košarke.

· Kako ocenjujete način na koji je glumac Sergej Trifunović tumačio Vaš lik?

- Sergej Trifunović, nas priznati umetnik, "potrošio" je mnogo sati u razgovoru sa mnom da bi me upoznao i "skinuo" moj karakter, što mu nije bilo lako, ali je ostvario ono što smo, svi, očekivali a ja mu se i ovom prilikom zahvaljujem.

· Da li ste u kontaktu sa igračima iz te generacije?

- Na veliko zadovoljstvo svih nas, nikad nismo ni prekidali, međusobne kontakte. Koristimo svaku priliku da se i dalje viđamo i družimo.

· S obzirom na to da živite u Saragosi, da li pratite klub u kojem ste i završili trenersku karijeru, a za koji danas nastupaju Stevan Jelovac i Raško Katić?

- Naravno da pratim igre Saragose i naših igrača u tom timu. Klub je izvanredno organizovan, ima oko 8.000 godišnjih, pretplatnih karata, što pokazuje veliko interesovanje i mogu reći da je košarka u Saragosi prvi i najpopularniji sport i da mi ta činjenica predstavlja posebno zadovoljstvo. Ima vaspitanu i dobru publiku, dolaze porodica sa sasvim malom decom , što pokazuje sigurnost i komoditet za svakog gledaoca, pa nam je zadovoljstvo da prisustvujemo svakoj utakmici.

Od ove godine u Saragosi, uspešno igraju, naši igrači, Stevan Jelovac i Raško Katić i ponosimo se njihovim igrama i ponašanjem.

· Kada planirate putovanje u Srbiju i da li ćete svratiti do rodnog Novog Miloševa?

-U Beograd idemo, najmanje po tri puta godišnje, što nameravamo i na dalje. Podrazumeva se da svaki put odem i u moje Novo Miloševo.

U Saragosi skoro tri decenije

· Već dugo živite u Saragosi. Koliko se život u Španiji razlikuje u odnosu na život u Beogradu i Srbiji?

- U Saragosi živimo već 27 godina, pa o razlikama i ne razmišljamo. Klima je prijatna i odgovara mi. Ljudi su slični, imamo mnogo prijatelja, ovde nam je jedan sin. Imamo divnog unuka i snaju i sve nam je jedno gde se i u kom trenutku nalazimo.

Biografija

Uspesi:

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.