Sergej Trifunović: Vi ste diletanti i pravite gluposti

Izvor: Kurir, 17.Avg.2013, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sergej Trifunović: Vi ste diletanti i pravite gluposti

Nisam znao gde sam došao. Na Tvrđavi stoji natpis „Dobro došli u Nišvil“, a iz kafića se čuju neki naleti turcizama. Jezivo!

Nije mu po volji nimalo.

- Nisam znao gde sam došao. Na Tvrđavi stoji natpis „Dobro došli u Nišvil, a iz kafića se čuju neki naleti turcizama - ovako je glumac i učesnik niškog džez festivala Sergej Trifunović ocenio organizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ove manifestacije.

On je izrazio veliko nezadovoljstvo što organizatori nisu onemogućili vlasnicima kafića da tokom trajanja manifestacije emituju neprimerenu muziku.

Ugasite turbo-folk

- Hteo sam da pitam organizatore da li vode računa o tome. Ako je Tvrđava vaša, onda je ovako nešto na džez festivalu nedopustivo, sramno, glupo, amaterski i diletantski. Ovde je divna energija, divni ljudi, pa je potpuno nedopustivo da na nečemu što treba da bude džez festival trešti neki turbo-folk iz prva dva kafića levo. To je apsolutno jezivo - rekao je Sergej.

Glumac je savetovao organizatorima da ovim povodom hitno preduzmu nešto.

- Morate da sednete s predsednikom opštine i vlasnicima kafića i dogovorite se da ova tri dana tokom trajanja festivala puštaju neku prikladnu muziku. Ovako se ne može, ne mogu se krempite stavljati u sarme - revoltirano je izjavio Trifunović i zamerio organizatorima i što je nastup muzičara kratko trajao:

Svirke kratko traju

- Prve festivalske večeri poslednji je nastupio Vasil Hadžimanov bend. Posle sat vremena, kad je bilo najviše publike i kad je raspoloženje bilo na vrhuncu, koncert je bio gotov. Od organizatora sam čuo da je to zbog toga što moraju da spavaju. Ja, kad snimam film, po dva meseca ustajem u šest sati i legnem kad legnem. Morate da se stisnete ta tri dana - naglasio je Trifunović.

Sergej je u pravu, ali ne možemo ništa

Ivan Blagojević, direktor Nišvila, rekao je da je Trifunović u pravu.

- Sergej je potpuno u pravu, ali kafići imaju uredne dozvole i mi ne možemo da utičemo na to šta će oni raditi. Što se tiče primedbi o trajanju nastupa, ima i drugih mišljenja. Kajl Istvud je kazao drugu stvar: „Nije li previše džeza, jer nastupi traju šest sati“. Naš program se završava dva sata posle ponoći, a ko želi više, može na Džem fešn, koji traje do četiri ujutro - kazao je Blagojević.

Volim Silvanu, Tomu i Šabana

Trifunović je naglasio da su Toma Zdravković i Šaban Bajramović izvođači pravog soula i da obožava izvođače prave narodne muzike.

- Baš juče sam na benzinskoj pumpi kupio disk Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić - rekao je Sergej.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.