Izvor: Danas, 20.Jan.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašićeve fotografije sa poslednjeg koncerta

Beograd će odati počast nedavno preminulom Dejvidu Bouviju omažom koji će biti organizovan 5. maja u Kinoteci, rekao je gradski menadžer Goran Vesić posle sastanka sa organizatorima izložbe Barbarom Garčević i producentom Sergejom Trifunovićem.

– Beograd je uvek bio prestonica ovog regiona i grad na koji se drugi ugledaju. Upravo zato smo veoma ponosni jer ćemo biti prvi grad u ovom delu Evrope koji će odati počast nedavno preminulom Dejvidu Bouviju posebnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << omažom koji će trajati od 5. maja do početka avgusta u Kinoteci. U okviru omaža Beograđani će moći da vide izložbu fotografija Dejvida Bouvija njegovog zvaničnog fotografa Brajana Rašića, koji je jedan deo života proveo sa ovim vanvremenskim umetnikom i čitava izložba je rezultat želje da se ti trenuci ovekoveče. Pored toga, građani će moći da vide i izložbu dela naših umetnika koja su posvećena Bouviju ili inspirisana njegovima delom, reviju filmova u kojima je igrao Dejvid Bouvi, a u Akademskom parku biće organizovan koncert posvećen Bouviju na kome će učestvovati naši poznati muzičari – rekao je Vesić.

On je naglasio da je deo izložbe fotografija Brajana Rašića trebalo da bude izložen u Beogradu pre dve godine, a u izboru fotografija učestvovao je i sam Bouvi.

– Naša javnost će biti u prilici da vidi ekskluzivno i fotografije snimljene na njegovom poslednjem koncertu. Za moju generaciju Bouvi je bio deo našeg odrastanja i obrazovanja i preko čije muzike smo upoznavali svet i učili da pomeramo granice. Verujem da će ova izložba biti prilika da se sa njegovim delom i značajem upoznaju i mlađe generacije. Veoma sam ponosan zato što će Beograd biti domaćin ovog omaža jer naš grad je uvek bio mesto u kome su umetnici bili dobrodošli i koje nameće trendove ostalima – rekao je Vesić.

Sergej Trifunović, producent izložbe, izrazio je nadu da je organizovanje ovog omaža znak da se Beograd ponovo na velika vrata vraća na umetničku scenu Evrope i da je ponovo grad u kome se umetnici i avangardna ostvarenja realizuju kako je to bilo do devedesetih godina prošlog veka.

- Omaž će trajati tri meseca i Beograđanima, ali i našim gostima ćemo ponuditi svakodnevni program i verujem da ćemo se na taj način odužiti Bouviju za sve što je dao ne samo muzici već i filmu i kulturi uopšte – rekao je Trifunović.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.