PSG u Pirotskom okrugu jedino u Babušnici izlazi na izbore, kažu da im je cilj ući u Skupštinu i tresti

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jun.2020, 17:59

PSG u Pirotskom okrugu jedino u Babušnici izlazi na izbore, kažu da im je cilj ući u Skupštinu i "tresti"

U sklopu predizborne kampanje “Karavan slobode” predstavnici Pokreta slobodnih građana ovih dana borave na jugu Srbije, a danas su posetili Babušnicu, gde je povereništvo predalo listu i izlazi na lokalne izbore. Predsednik PSG-a Sergej Trifunović kaže da je cilj ući u Skupštinu i “tresti” institucije.

Babušničko povereništvo PSG-a jedino u Pirotskom okrugu izlazi na lokalne izbore, dok >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Beloj Palanci i Dimitrovgradu još nisu formirana povereništva, pirotsko nije uspelo da prikupi potpise, pa se u trci za odbornike u ovom okrugu izlazi samo u jednoj opštini od 4 koliko ima Pirotski okrug.

U sklopu predizborne kampanje "Karavan slobode" boravio je u Babušnici, a iako sa zakašnjenjem, varošicu je, kako kaže, po prvi put, posetio predsednik PSG-a Sergej Trifunović, gde se upoznao sa odborom, za koji, kako je ranije više puta pominjao, ima samo pohvale.

Kaže da je oduševljen prirodom ovog dela Srbije, a povereništvo ga je upoznalo sa problemima meštana Babušnice i započetim i godinama nedovršenim objektima poput sportske hale i gradske pijace. Kandidati za odbornike sa predsednikom stranke; foto: Lj. F.

Upoznajem se sa lokalnim odborima i stanjem na lokalu, zbog toga smo i ovde. U Pirotu nisu skupili, žao mi je i zbog Vranja, to je veliki grad. Drago mi je da se Leskovac priključio i izborio, to je bilo foto-finiš. Kako smo krenuli na entuzijam, ova kampanja će se izučavati kako ne treba. Zamalo smo i Vračar izgubili -kaže Trifunović.

Dodaje da nije imalo vremena za kampanju, ali da to ne menja cilj - a to je ulazak u Skupštinu Srbije i lokalne parlamente.

Plan je ući u Skupštinu i raditi posao zbog koga politički pokret postoji. Što bi reko Veljko Petrović - tresti, tresti, tresti. Sada se vidi nedostaci organizacije, ali biće to sve na mestu, srediće se - kaže Trifunović.

Nakon posete Babušnici, a pre odlaska u Niš, gde se “Karavan slobode” preselio, Trifunović će zajedno sa Srbijankom Turajlić posetiti i selo Rakita, poznato po borbi meštana protiv izgradnje mini-hidroelektrane u tom selu.

Trifunović kaže da je upoznat sa situacijom u tom selu i ide da se na licu mesta uveri u probleme meštana sa izgradnjom MHE.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Jovanović: Ponašanje lidera PSG-a najveća sramota izborne kampanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2020, 11:47

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović osudio je danas ponašanje lidera Pokreta slobodnih građana (PSG) Sergeja Trifunovića koji se na društvenim mrežama, kako je naveo, "pohvalio pevanjem četničkih pesama", a kasnije obrisao snimak, saopštio je LDP...On je rekao da...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.