PSG podnosi krivičnu prijavu zbog napada na Trifunovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2020, 13:48

PSG podnosi krivičnu prijavu zbog napada na Trifunovića

Pokret slobodnih građana podneće krivičnu prijavu protiv nepoznatog učinioca koji je na protestu u Beogradu pre nekoliko dana naneo udarac i proizveo teške povrede predsedniku tog pokreta Sergeju Trifunoviću, rečeno je danas novinarima u PSG.

Šef pravnog tima PSG Aleksandar Petrović je na pres konferenciji kazao da su oni pribavili snimke i fotografije napadača, te da se vidi odakle je došao, kako je obučen, ocenjujući da će to pomoći tužilaštvu da pronađe >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tu osobu.

Petrović je najavio i da će PSG Ustavnom sudu podneti zahtev da se pobije izveštaj o ukupnim rezultatima izbora, jer je, kaže, bio preuranjen s obzirom da je u trenutku kada ih je RIK proglasio pred Upravnim sudom bilo više od hiljadu žalbi.

Član Predsedništva PSG Radomir Đunić je naveo da je taj pokret analizirao "kršenje prava zdravstvenih radnika", navodeći da je još 6. aprila ministar zdravlja Zlatibor Lončar doneo naredbu kojom se zdravstveni radnici mogu uputiti da obavljaju poslove u drugu ustanovu usmenim putem.

Kaže da oni ne spore nužnost organizovanja zdravstvenog sistema, ali da su takvim načinom raspoređivanja prava zdravstvenih radnika ugrožena i da su prekršene odredbe Zakona o radu, kao i Posebnog kolektivnog ugovora za zdravstvene ustanove. Đunić ističe da zdravstvenim radnicima, između ostalog, nije plaćen prekovremeni rad, kao ni odvojen život od porodice.
Pogledaj vesti o: Sergej Trifunović

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PSG podnosi krivičnu prijavu za napad na Sergeja Trifunovića

Izvor: Danas, 15.Jul.2020

Šef Pravnog tima Pokreta slobodnih građana (PSG) Aleksandar Petrović kazao je danas da će taj pokret podneti krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica zbog napada na lidera PSG Sergeja Trifunovića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.