Santana još jednom oduševio Beograđane (VIDEO)

Izvor: TvojPortal.com, 07.Jul.2011, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Santana još jednom oduševio Beograđane (VIDEO)

07.07.2011
Beograd - Dve godine nakon spektakularnog koncerta na Kalemegdanu, gitarista Karlos Santana priredio je Beograđanima još jedan koncert za pamćenje u Beogradskoj areni.



Uz pratnju 10 vrhunskih muzičara, slavni gitarista je oko 6. ooo posetilaca podigao na noge maestralnim izvođenjem svojih pesama "Back in Black“, „Spark of the divine“, „Singing winds crying beasts“, >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << „Black Magic Woman“, „Maria maria“, „Oye Como Va“, „Jingo“, „Smooth“, „Dame tu amor“, „A love suprime“.
Numeru „Corazon Espinado“ izveo je sa svojom suprugom, bubnjarkom Sindi Blekmen, koju je najavio rečima da je „život lep, a još je lepši ako ste zaljubljeni i da čovek koji nije zaljubljen, nije živ”.
Jedan od najinteresantnijih momenata koncerta bio je kada je Santana upitao publiku "ko je broj jedan?". Posetioci u Areni su automatski uperili ruke u njega, međutim slavni muzičar je odgovorio: „Ne. Broj jedan je Novak Đoković i sve čestitke na tome”.
{youtube}B9J24RptJI0{/youtube}
Petnaesti na listi „100 najvećih gitarista svih vremena“ po oceni časopisa „Rollingstone“, dobitnik 10 Gremi nagrada i član Rokenrol kuće slavnih, još jednom je zadivio beogradsku publiku snažnim i emotivnim spojem roka, latino ritmova, džeza, a nadasve svojom neponovljivom interpretacijom.
Pre Santane, publiku su zagrejali veseli ritmovi sa Jamajke i veoma energičan i živahan šezdesettrogodišnji Džimi Klif, koji je sve vreme skakao na sceni i pozivao publiku da igra i peva sa njim.
Koncert u "Beogradskoj areni" održan je u okviru turneje na kojoj promoviše svoj poslednji album „Guitar heaven: The Greatest guitar classics of all time”, sa obradama rok klasika.
*izvor: www.bizlife.rs, foto: infolink.rs

muzikakoncertbeogradska arenaSantana
Pogledaj vesti o: Santana u Areni

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.