Poništena odluka Zavoda o površini zemljišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Feb.2017, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poništena odluka Zavoda o površini zemljišta

Rešenjem Poverenika za informacije od javnog značaja, poništena je odluka Republičkog geodetskog zavoda iz februara 2015. godine, kojom je RGZ odbio da dostavi podatke o površini zemljišta u Srbiji, saopšteno je iz Mreže restituciju.

Rešenjem Poverenika od 31.oktobra 2016.g. RGZ-u je naloženo da u roku od osam dana, dostavi Mreži za restituciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Srbiji podatke o povrišinama zemljišta ne teritoriji Republike Srbije, po vrstama zemljišta kao i koliko je od tih površina u privatnom, društvenom, državnom vlasništvu i ostalim oblicima svojine.

"U susret izmenama Zakona o ministarstvima i Zakona o Vladi, Mreža za restituciju u Srbiji uputiće Inicijativu Vladi radi preispitivanja daljeg poveravanja poslova vođenja evidencije o nepokretnostima Republičkom geodetskom zavodu, kao i prelazak nadležnosti nadzora nad radom organa zaduženog za vođenje evidencija o svojini na nepokretnostima, sa dokazano neodgvornog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na neko drugo ministarstvo u okviru Vlade", zaključuje se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.