Đelić predstavlja Nacrt zakona o restituciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2011, 02:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đelić predstavlja Nacrt zakona o restituciji

BEOGRAD -

Potpredsednik Vlade Božidar Đelić danas će u zgradi Vlade Srbije predstaviti Nacrt zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju, najavila je danas Kancelarija Vlade za saradnju sa medijima.

Đelić će o predloženim rešenjima za obeštećenje bivših vlasnika govoriti na konferenciji za novinare, posle vanredne sednice vladinog Odbora za privredu i finansije. Na toj sednici će biti utvrđen program javne rasprave o nacrtu budućeg zakona o >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << restituciji.

Vlada Srbije je predvidela da javna rasprava o tom dokumentu traje do kraja avgusta, a da Skupština Srbije u septembru, u redovnoj proceduri, zajedno usvoji zakone o restituciji i javnoj svojini.

Akcionim planom za pridruživanje Srbije Evropskoj uniji bilo je predviđeno da zakoni o restituciji i o javnoj svojini budu usvojeni do kraja juna.

Nacrtom zakona o restituciji predloženo je naturalno i finansijsko obeštećenje bivših vlasnika, a nije predviđeno da se potraživana imovina zameni nekom drugom imovinom.

Predlog radne grupe koja je pripremila Nacrt zakona o restituciji je da se za finansijsko obeštećenje bivših vlasnika obezbede dve milijarde evra.

Do kraja 2013. godine trebalo bi da bude usvojen zakon o emitovanju obveznica za finansijsko obeštećenje kojim će se precizirati rokovi za isplatu i iznosi nadoknada. Plan je da se godišnje za te namene iz budžeta ne izdvaja više od 100 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.