Prenos parade na Trgu Republike u Beogradu

Izvor: Cafe.ba, 07.Maj.2015, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prenos parade na Trgu Republike u Beogradu

BEOGRAD - Ambasada Rusije u Srbiji organizovaće 9. maja u Beogradu niz svečanosti povodom 70 godina od Dana pobjede u Drugom svjetskom ratu, u okviru kojih će na Trgu Republike biti prikazan snimak Parade pobjede u Moskvi, a uživo će nastupiti ruski umjetnici i biti emitovani sovjetski filmovi sa ratnom tematikom.

Proslava na Trgu Republike trajaće od 9.00 do 20.00 časova i u tom periodu će u organizaciji Ruskog centra za nauku i kulturu "Ruski dom" nastupiti brojni >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << ruski umjetnici i ansambli sa pjesmama i igrama posvećenim godišnjici Velike pobjede.

Nastupiće popularni ruski pjevač Dmitrij Jurtajev, pjevačica i kompozitor Natalija Vlasova, duet ruskih harmonikaša virtuoza Aleksandra i Sergeja Borodina.

Nastupiće i hor Moskovskog tehničkog univerziteta "Gaudeamus", hor ruskih sunarodnika, dječiji hor "Školi" pri Ambasadi Rusije i drugi.

Tokom dana na ekranima će se emitovati arhivske hronike iz doba Drugog svjetskog rata i igrani sovjetski filmovi o ratu sa titlovima na srpskom jeziku.

Takođe, tokom dana dva puta će se ponoviti snimak jubilarne Parade Pobede za one koji nisu gledali direktan prenos.

Zvanični dio proslave počeće u 10.00 časova obraćanjem ruskog ambasadora Aleksandra Čepurina, a predviđeni su i govori ambasadora Bjelorusije i predstavnika Ambasade Azerbejdžana, sovjetskih i srpskih veterana Drugog svjetskog rata.

Ambasador Rusije će 9. maja položiti vijence na spomenike sovjetskim ratnim veteranima na Novom Groblju i na Avali, kao i učestvovati na zvaničnoj svečanosti Vlade Srbije u Centru "Sava".

U Centru "Sava" biće organizovano i specijalno prikazivanje evropske premijere filma u rusko-ukrajinskoj koprodukciji "Bitka za Sevastopolj", a program će zatvoriti vatromet na Ušću.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.