Predsednik Republike Srpske: Srbi i Rusi dali ogroman doprinos borbi protiv fašizma

Izvor: Vostok.rs, 07.Maj.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Republike Srpske: Srbi i Rusi dali ogroman doprinos borbi protiv fašizma

07.05.2015. -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni pred odlazak u Moskvu na paradu povodom Dana pobede u Drugom svetskom ratu da su srpski i ruski narod dali ogroman doprinos u borbi za oslobađanje Evrope od fašizma.

Uoči posete Moskvi, gde će na poziv predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina prisustvovati >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << vojnoj paradi povodom obeležavanja 70 godina od pobede u Drugom svetskom ratu, Dodik je istakao da su Srbi uvek bili slobodarski narod, koji se borio protiv svih oblika fašizma i nacizma i zajedno sa ruskim narodom, kroz istoriju, podnio značajnu žrtvu za slobodu.

„Republika Srpska nastavlja slobodarsku tradiciju svog naroda i ona je danas dobro mesto za život svih, bez obzira na naciju i veru“, istakao je predsednik Srpske.

On je naglasio da su Srbi narod koji je uvek bio na strani pravde, pa tako i u borbi protiv fašizma.

„Mi kao narod treba da budemo ponosni na svoju prošlost, slobodarsku istoriju i pobedu u borbi protiv fašizma“, ocenio je Dodik.

On je dodao da će tokom posete Rusije, gde će boraviti do nedelje, 10. maja, prisustvovati zvaničnim prijemima koji će biti organizovani povodom Dana pobede nad fašizmom, a predviđeno je i da predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin priredi prijem za zvanice.

„Imajući u vidu da je reč o jednom velikom događaju i da on okuplja veoma važne ljude, to će ujedno biti i prilika da se sretnem sa brojnim ljudima iz sveta politike, ekonomije, biznisa i da razgovaram sa njima“, rekao je Srni predsednik Republike Srpske.

U Mosvku putuje i predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić koji je rekao da ide u Moskvu na vojnu paradu povodom 9. maja iz poštovanja prema žrtvama koje je Rusija dala u Drugom svetskom ratu i zato jer poštuje odlučujući istorijski doprinos Rusije u pobedi nad fašizmom.

Proslavi 70 godina od pobede nad fašizmom u Moskvi prisustvovaće ukupno 27 šefova država i vlada.

Sa prostora bivše SFRJ, osim predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, srpskog člana Predsedništva BiH Mladena Ivanića, prisustvovaće i predsednici Srbije Tomislav Nikolić i Makedonije Đorđe Ivanov.
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Putin odlikovao srpske veterane

Izvor: RTS, 07.Maj.2015

Srpski veterani Drugog svetskog rata odlikovani su Jubilarnom medaljom Ruske Federacije povodom 70 godina od pobede nad fašizmom, a u ime predsednika Rusije Vladimira Putina odlikovanja im je lično uručio ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.