Uhapšen osumnjičeni za curenje američkih obavještajnih podataka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Apr.2023, 19:33

Uhapšen osumnjičeni za curenje američkih obavještajnih podataka

Federalni agenti uhapsili su 13. aprila u Masačusetsu pripadnika Vazduhoplovstva Nacionalne garde te američke države za kojeg se sumnja da je povezan sa slučajem curenja povjerljivih dokumenata. Sekretar za pravosuđe Merik Garland (Merrick Garland) identifikovao je osumnjičenog kao dvadesetjednogodišnjeg Džeka Tešeru (Jack Teixeira) koji je u Nacionalnoj gardi bio specijalizovan za obavještajne aktivnosti. Garland je naveo da će Tešera biti optužen za "neovlašteno preuzimanje,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

FBI uhapsio člana Nacionalne garde zbog curenja informacija iz Pentagona

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Apr.2023

VAŠINGTON - FBI je u četvrtak uhapsio zaposlenika Nacionalne garde američkih vazdušnih snaga zbog curenja na internetu povjerljivih američkih dokumenata koji su osramotili Vašington sa saveznicima širom svijeta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.