Ubijeno 67 novinara i medijskih radnika ove godine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Dec.2022, 00:55

Ubijeno 67 novinara i medijskih radnika ove godine

Ruski rat u Ukrajini, haos na Haitiju i rastuće nasilje kriminalnih grupa u Meksiku su doprinijeli naglom porastu broja ubijenih novinara u 2022. godini, saopštila je Međunarodna federacija novinara (IFJ). U svom najnovijem izvještaju navode da je do sada u svijetu ubijeno 67 novinara i medijskog osoblja, u odnosu na 47 prošle godine. U Ukrajini je tokom izvještavanja o ratu ubijeno 12 novinara, više nego u bilo kojoj drugoj zemlji ove godine. Većina su bili Ukrajinci, ali su uključivali i...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

IFJ: Ove godine u svetu ubijeno 67 novinara i medijskog osoblja

Izvor: Danas, 10.Dec.2022

Ruski rat u Ukrajini, haos na Haitiju i rastuće nasilje kriminalnih grupa u Meksiku su doprineli naglom porastu broja ubijenih novinara u 2022. godini, saopštila je Međunarodna federacija novinara (IFJ).

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.