Putin čestitao Đukanoviću pobedu na izborima

Izvor: Vesti-online.com, 17.Apr.2018, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin čestitao Đukanoviću pobedu na izborima

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin čestitao je predsedniku vladajućeg DPS-a Milu Đukanoviću pobedu na predsedničkim izborima, istakavši da smatra da bi razvoj rusko-crnogorskih odnosa u duhu tradicionalnog prijateljstva bio u skladu sa interesima naroda obeju zemalja.

"Poštovani gospodine Đukanoviću, čestitam vam izbor na dužnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << predsednika. Smatramo da bi razvoj rusko-crnogorskih odnosa u duhu tradicionalnog prijateljstva bio u skladu sa interesima naroda obe zemlje", naveo je Putin u čestitki koju je DPS dostavio medijima.

Kandidat DPS-a Milo Đukanović ostvario je ubedljivu pobedu u prvom krugu predsedničkih izbora, održanim u Crnoj Gori u nedelju.

On je osvojio gotovo 54 odsto glasova građana izašlih na izbore, dok je njegov protivkandidat, kojeg je podržao deo opozicije, osvojio nešto malo iznad 33 odsto glasova.

Inače, na izborima za predsednika Crne Gore, koji će naslediti odlazećeg Filipa Vujanovića, učestvovalo je sedam kandidata, od kojih je prvi put u istoriji bila i jedna žena.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.