Uhapšen Igor Majeski, poreklom iz Hrvatske

Izvor: Blic, 27.Mar.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Igor Majeski, poreklom iz Hrvatske

Muškarac uhapšen u Keniji nije haški optuženik Ratko Mladić, potvrdio je danas Interpol. MUP i drugi nadležni organi u Srbiji nemaju informaciju da je uhapšeni u Mombasi povezan sa nekom od istraga koje se vode pred Haškim tribunalom.



Igor Majeski

U saopštenju Interpola se dodaje da je provera otisaka pokazala da nema poklapanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << otisaka privedenog sa otiscima Mladića, prenosi BBC. I predstavnica za štampu Haškog suda Olga Kavran je potvrdila da je Tribunal dobio potvrdu da uhapšeni muškarac nije nijedan od dva preostala haška begunca - ni Mladić, ni Goran Hadžić. Kenijska policija saopštila je da je uhapsila čoveka u letovalištu posle dojave da liči na Ratka Mladića, prenosi agencija Asošiejted pres. "Osoba koja ja juče uhapšena u Mumbasi, u Keniji, zove se Igor Majeski i ima oko 60 godina", rekao je jedan od svedoka, koji radi u obližnjem hotelu "Vajtsends". Posle hapšenja, radnici u hotelu su bili zapanjeni. "Ja sam u šoku. Osumnjičeni je vodio kompaniju za sportove na vodi oko 25 godina. Kad je prvi put došao ovde imao je odgovarajuće papire za rad u zemlji", rekao je agenciji "Rojters" menadžer hotela "Vajtsends" Mohamed Hersi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i drugi nadležni organi u Srbiji saopštili su ranije da nemaju bilo kakvu potvrdu da je u kenijskom gradu Mombasi uhapšena osoba za koju se veruje da je povezana sa nekom od istraga koje se vode u Haškom tribunalu.

Ljajić: Hapšenje u Keniji nema veze sa Srbijom

Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je danas da osoba uhapšena u kenijskom gradu Mombasi nema nikakve veze sa predmetima koji se u Haškom tribunalu vode protiv Srba.

"Hapšenje u Keniji nema nikakve veze sa Srbijom", rekao je Ljajić u Skupštini.

Agencija Sinhua saopštila je da je policija uhapšenog izvukla iz hotela na plaži, u blizini kluba za ronioce, čiji je uhapšeni bio vlasnik. Jedan radnik zaposlen u hotelu rekao je da je oko 20 policajaca ušlo u ronilački klub i uhapsilo ga. Uhapšeni je odmah odveden u sedište obalske straže pod jakim sistemom bezbednosti u konvoju od sedam vozila. Novinarima nije bilo dozvoljeno da fotografišu hapšenje.

"Jedina informacija koju imam o njemu je da je iz Hrvatske i da je ovde otprilike 25 godina", rekao je radnik.

Agencija Rojters navela je reči jednog neimenovanog kenijskog policajca koji je naveo da je uhapšeni tražen duže vreme i da ga je policija uhapsila posle istrage agenata bezbednosti.

Kenijska policija juče je saopštila da je uhapsila osobu, za koju je sumnjala da je traži Tribunal u Hagu, rekao je juče Frans presu portparol kenijske policije Erik Kiraite.

"Uzeli smo mu otiske prstiju, a sa nama će sarađivati i predstavnici Interpola", dodao je kenijski zvaničnik.

Kiraite je naveo da se osumnjičena osoba istražnim organima policije predstavila kao strani investitor, koji poseduje veliki udeo u hotelijerstvu.

Osoba, čiji identitet je sada već poznat, uhapšen je u akciji, koju su lokalne novine "Standard" opisale kao "dramatičnu". Taj list je, takođe, naveo da je uhapšena osoba u Keniji živela od 1998. godine i da uključena u ozbiljne investicije u tamošnjoj hotelskoj industriji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.