U Keniji uhapšena osoba za koju se sumnja da je traži Tribunal

Izvor: RTS, 27.Mar.2009, 01:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Keniji uhapšena osoba za koju se sumnja da je traži Tribunal

Policija iz glavnog grada Kenije saopštila da je uhapsila osobu za koju se sumnja da je traži Tribunal u Hagu.

Policija u Keniji saopštila je da je u Mombasi uhapsila osobu za koju se veruje da je povezana s jednom od istraga koje se vode pred Tribunalom za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji, javlja agencija Beta.

"Jedan čovek za koga sumnjamo da ga traži Tribunal u Hagu uhapšen je danas poslepodne i trenutno je na ispitivanju", rekao je Frans presu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << portparol kenijske policije Erik Kiraite.

 "Uzeli smo mu otiske prstiju, a sa nama će sarađivati i predstavnici Interpola", dodao je kenijski zvaničnik.

"Osumnjičena osoba se našim istražnim organima predstavila kao strani investitor koji poseduje veliki udeo u hotelijerstvu.

Naši inspektori proveravaju njegovu izjavu. Ako je nevin, oslobodićemo ga" rekao je Kiraite, koji je odbio da otkrije bilo identitet, bilo nacionalnost osumnjičenog.

Osoba, čiji identitet ostaje nepoznat, uhapšen je u jednom mondenskom hotelu u Mombasi, posle akcije koju je lokalna novina "Standard" opisala kao "dramatičnu". Taj list, takođe, navodi da je uhapšena osoba u Keniji živela od 1998. godine i da uključena u ozbiljne investicije u tamošnjoj hotelskoj industriji.

Portparol Tribunala u Hagu Olga Kavran nije želela za RTS da komenatriše te informacije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i drugi nadležni organi u Srbiji nemaju bilo kakvu potvrdu da je u kenijskom gradu Mombasi uhapšena osoba za koju se veruje da je povezana sa nekom od istraga koje se vode u Haškom tribunalu, rečeno je kasno sinoć Tanjugu u vrhu MUP-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kenija: Hapšenje vezano za Hag?

Izvor: B92, 26.Mar.2009, 23:37

Brisel -- Španija se složila sa NATO da se povlačenje španskih vojnika sa Kosova obavi u dogovoru sa ostalim članicama Alijanse, kaže portparolka NATO-a Karmen Romero..."Obe strane se slažu da će se novo raspoređivanje obaviti na koordiniran, progresivan i fleksibilan način", izjavila je Romero,...

Nastavak na B92...

Uhapšeni nije Mladić ili Hadžić

Izvor: Radio 021, 27.Mar.2009

Osoba koju je uhapsila kenijska policija pod sumnjom da ga traži Haški sud zbog zločina u bivšoj Jugoslaviji nije ni Ratko Mladić ni Goran Hadžić. Reč je, kako saznaje B92, o nemačkom državljaninu koji je poreklom sa prostora bivše Jugoslavije i koji 12 godina živi u Keniji. Portparol Kenijske...

Nastavak na Radio 021...

Uhapšen Igor Majeski, poreklom iz Hrvatske

Izvor: Blic, 27.Mar.2009

Muškarac uhapšen u Keniji nije haški optuženik Ratko Mladić, potvrdio je danas Interpol. MUP i drugi nadležni organi u Srbiji nemaju informaciju da je uhapšeni u Mombasi povezan sa nekom od istraga koje se vode pred Haškim tribunalom.....Igor Majeski..U saopštenju Interpola se dodaje da je provera...

Nastavak na Blic...

Hag: Mladić nije uhapšen u Keniji, osumnjičeni oslobođen

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2009

BEOGRAD - Čovek koji je uhapšen u Keniji zbog sumnje da je navodno počinio ratne zločine u bivšoj Jugoslaviji, identifikovan je kao Igor Maješki, star oko 60 godina, prenosi agencija Rojters na osnovu izjava njegovih kolega, kao i hrvatskih medija. I u Hagu je po podne potvrđeno da uhapšeni nije...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.