U Keniji uhapšena osoba za koju se sumnja da je traži Tribunal

Policija iz glavnog grada Kenije saopštila da je uhapsila osobu za koju se sumnja da je traži Tribunal u Hagu.

Policija u Keniji saopštila je da je u Mombasi uhapsila osobu za koju se veruje da je povezana s jednom od istraga koje se vode pred Tribunalom za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji, javlja agencija Beta.

"Jedan čovek za koga sumnjamo da ga traži Tribunal u Hagu uhapšen je danas poslepodne i trenutno je na ispitivanju", rekao je Frans presu portparol kenijske policije Erik Kiraite.

 "Uzeli smo mu otiske prstiju, a sa nama će sarađivati i predstavnici Interpola", dodao je kenijski zvaničnik.

"Osumnjičena osoba se našim istražnim organima predstavila kao strani investitor koji poseduje veliki udeo u hotelijerstvu.

Naši inspektori proveravaju njegovu izjavu. Ako je nevin, oslobodićemo ga" rekao je Kiraite, koji je odbio da otkrije bilo identitet, bilo nacionalnost osumnjičenog.

Osoba, čiji identitet ostaje nepoznat, uhapšen je u jednom mondenskom hotelu u Mombasi, posle akcije koju je lokalna novina "Standard" opisala kao "dramatičnu". Taj list, takođe, navodi da je uhapšena osoba u Keniji živela od 1998. godine i da uključena u ozbiljne investicije u tamošnjoj hotelskoj industriji.

Portparol Tribunala u Hagu Olga Kavran nije želela za RTS da komenatriše te informacije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i drugi nadležni organi u Srbiji nemaju bilo kakvu potvrdu da je u kenijskom gradu Mombasi uhapšena osoba za koju se veruje da je povezana sa nekom od istraga koje se vode u Haškom tribunalu, rečeno je kasno sinoć Tanjugu u vrhu MUP-a.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара