Izvor: Glas javnosti, 04.Sep.2009, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zanimljivosti

Srčani bolesnik naučio svoje pse da kupuju umesto njega

Kuce kupci

PEKING - Sun Čijen, Kinez koji pati od problema sa srcem, nedavno je doživeo i šlog, što ga je manje-više ograničilo na život u četiri zida. Srećom, Sun je predvideo šta mu se može desiti, pa je svoja dva psa - Ping Ponga i Vau Vaua - naučio da mu kupuju potrepštine u prodavnici i donose ih kući.

Evo kako to izgleda: Ping Pong i Vau Vau imaju specijalna kolica, koja sami guraju do prodavnice. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << U kolica Sun Čijen stavlja spisak namirnica koje mu trebaju i novac. Kuce onda odguraju kolica do prodavnice, gde prodavac u kolica stavi stvari sa spiska, a u novčanik - kusur.

- Oni sve to rade sami. Ja ih ponekad gledam. Kad se jedan umori, onda se zamene, pa Pig Pong vozi, a Vau Vau se vozi u kolicima - priča ponosni 76-godišnji Sun.  

E. G /Ag.

BIZARNO

Kriza naterala Korejce da psima daju status stoke

Biće sveže kučetine

SEUL - Ministarstvo poljoprivrede Južne Koreje nadomak je odluke da psima da status stoke, što će omogućiti da se ovi gaje na farmama kao životinje za ljudsku ishranu, poput svinja ili krava. Odluka je donesena, kako tvrde u ovom ministarstvu, da bi se uveli neophodni propisi i pravila u uzgoju i trgovini psećim mesom, koje je omiljeno među Korejcima.

Psi trenutno u Koreji imaju status kao konji, zečevi, magarci ili jeleni - klanje i jedenje njihovog mesa je dozvoljeno, ali pitanje uzgoja na farmama nije zakonski regulisano, niti postoje adekvatna pravila.

  

E. G/Ag.

UŽASNO

Monstrum išamarao tuđe dvogodišnje dete

Na robiju!

ATLANTA - Titula najgoreg čoveka na svetu, u oštroj konkurenciji koja vlada, verovatno će pripasti 61-godišnjem Rodžeru Stivensu sa slike. NJega je, dok je kupovao potrepštine u supermarketu u Atlanti, u američkoj državi Džordžiji, iznerviralo dvogodišnje dete koje je zaplakalo zato što je bilo žedno. Stivens je, besan, prišao majci deteta Sonji Metjuz i zapretio joj: „Ako ti ne možeš da ućutkaš ovo derište, ja ću ga ućutkati!“ Kako dete nije prestalo da plače, Stivens ga je istrgao iz majčinih ruku i ošamario po licu, iz sve snage, četiri-pet puta.

- Vidiš, rekao sam ti da ću da je ućutkam - rekao je Stivens zadovoljno pošto se detence zacenilo od šoka.

Radnici supermarketa odmah su pozvali policiju i Stivens je uhapšen i optužen za zlostavljanje dece. Dete je, na svu sreću, prošlo bez težih fizičkih povreda.  

E. G/Ag.

Idi se igraj sa decom, Džihade

BERLIN - Okružni sud u Berlinu presudio je u korist roditelja koji su svom detetu dali ime Džihad, što na arapskom znači i sveti rat.

Sud je podržao odluke nižih instanci u sporu opštinskih vlasti, koje isprva nisu htele da prihvate ime Džihad, i roditelja, koji su tvrdili da je to ime izvorno povezano sa širenjem islama, a ne sa bilo kakvim nasiljem.

Nemački zakon zabranjuje roditeljima da deci daju imena koja im mogu štetiti u životu, ali u ovom slučaju odlučeno je da Džihad ime prepoznatljivo u arapskim zajednicama i da opasnost od asociranja sa islamskim terorizmom nije dovoljna da bi se zabranilo davanje tog imena.  

E. G/Ag.

BOLESNO

Šveđanin se muze da bi mogao da doji dete

Tatino mleko

STOKHOLM - Ragnar Bengston, 26-godišnji Šveđanin, podvrgao se eksperimentu koji će mu omogućiti da u budućnosti doji svoju decu, prenose agencije. Bengston je u utorak počeo tromesečni program stimulacije grudi pumpanjem kako bi one počele da proizvode mleko. On će proceduru ponavljati svaka tri sata, do decembra, ali nema u planu uzimanje bilo kakvih hormona, za koje je poznato da izazivaju laktaciju kod muškaraca.

- Hoću da sve bude prirodno. Biće teško pumpati baš na svaka tri sata, ali čvrsto sam odlučio da učinim ovo - kaže Bengston. - Ako uspem, i ispostavi se da mleko ima hranljivu vrednost, biće to veliki uspeh.

Bengston ima dvogodišnjeg sina, ali on nije na bilo koji način uključen u eksperiment, mada Šveđanin ne isključuje mogućnost da će dojiti neko svoje buduće dete, ako mu opit uspe.

  

E. G/AG.

ODVRATNO

Žaba u limenci „pepsija“

Kre-kre „kola“

MAJAMI - Mediji su pre mesec i po dana preneli strašnu priču o čoveku iz gradića Ormond Bič na Floridi, koji je u limenci „pepsi-kole“ pronašao odvratnu, ljigavu masu životinjskog porekla. Fred Denegri, žrtva ovog neverovatnog incidenta, otpio je kobnog 23. jula nekoliko gutljaja iz limenke i pomislio je da je ukus „čudan“. Okrenuo je, posumnjavši, limenku naopako i nešto sluzavo se zaglavilo na otvoru.

Denegri je odmah pozvao novinare, rekavši da je „pronašao miša u „pepsi-koli“, a velika kompanija za proizvodnju bezalkoholnih pića ga je optužila da je „izmislio celu stvar“. Denegri je zbog ovih optužbi pozvao i stručnjake iz Nacionalne agencije za hranu (FDA), koji su uzeli uzorke ljigave mase i odneli ih na analizu.

Pre nekoliko dana, na adresu Denegrija stigli su i rezultati DNK analize: poluraspadnuta životinja u limenci „pepsija“ nije bila miš - nego žaba.

Živeli!  

E. G. /Ag.

BUDALAŠTINA

Kako je dobitnica lutrije protraĆila dva miliona evra

Glupača

LONDON - Nije bilo srećnije devojke od Kali Rodžers kada je pre šest godina osvojila glavnu premiju na engleskoj lutriji - dva miliona evra. Rodžersova, ponesena novcem, odlučila je da „živi život“: napustila je školu i počela da se „zabavlja“.

Ubrzo je postala „omiljena drugarica“ svih svojih poznanika, koje je non-stop „čašćavala“, vodila na putovanja, pozajmljivala im novac. No, ni prema sebi nije bila škrta: samo na firmiranu garderobu za šest godina potrošila je neverovatnih 500.000 evra, a ostatak je otišao na luksuzna letovanja, drogu, žurke, skupe automobile i - silikonske grudi. Sada su joj od svega toga, kaže, ostale samo silikonske grudi i neki 20.000 evra u banci - dovoljno da razmisli o svemu.

- Iskreno želim da nikad nisam dobila taj novac. Da sam znala ono što znam sada, sve bih im vratila - kaže uplakana Kali.  

E. G. /Ag.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.