Rukomet

Izvor: Kurir, 04.Okt.2012, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rukomet

Rukometašice Srbije i Hrvatske remizirali su danas (25:25) u prvom od dva prijateljska meča, koja se igraju u Petrovcu na Mlavi, a u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo.

Kao da je sjajna atmosfera u petrovačkoj hali, gde nije mogla ni igla da padne, okovala noge Srpkinjama, pa su slabo otvorile meč. Hrvatice su kažnjavale svaku grešku bekovske trojke Damnjanović – Lekić – Dmitrović iz kontre preko Peraice, dok je Zebić bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << precizna sa linije sedam metara, sve do tajm-auta koji je zatražio selektor Bošković u 12. minutu pri rezultatu 6:4 za Hrvatsku.

Minut odmora pomogao je Srpkinjama da se vrate u meč sa tri vezana gola Svetlane Ognjenović i Slađane Pop Lazić, pa je u 16. minutu rezultat glasio 7:6 za domaću selekciju. Razlika je sačuvana do odmora.Dobro su Hrvatice otvorile nastavak, postigavši dva gola iz sedmerca, došle do izjednačenja 14:14, ali to je bila samo trenutna slabost srpskog tima, koji u prvih pet minuta nije mogao da nađe put do mreže Marte Žderić.

Usledila su četiri gola Andree Lekić za sedam minuta u saradnji sa Liščević i Popović, Srbija je otišla na 19:17, pa 20:18 u 41.minutu. U tim trenucima, jedina opasnost po gol Jovane Risović, koja je u drugom delu zamenila Katarinu Tomašević, bila je levi bek Lana Franković. Kada je i ona prestala da pogađa, a srpska odbrana nastavila da lako rešava mlake šuteve spolja Elez, raspoložena Marija Lojpur uz Jelenu Popović odvela je Srbiju na velikih 24:20 (47. minut).

Posle gola Damnjanović za 25:22, usledilo je par minuta krize u igri Srpkinja, što su Hrvatice iskoristile, došavši do 25:24 i šanse da izjednače. Međutim, sedmerac Zebić odbranila je Tomašević na dva minuta pre kraja. Šansu da povedu dva razlike i reše meč, naše ne koriste, a Katarina Ježić donosi 25:25 minut pre kraja. Poslednji napad na meču, Srbija ne realizuje. Šutevi Popović i Milošević ne završavaju u mreži.

Selektor rukometašica Srbije Saša Bošković i kapiten Andrea Lekić, nisu bili zadovoljni remijem protiv Hrvatske u prijateljskoj utakmici u Petrovcu na Mlavi.

"Mogli smo bolje da se odužimo Petrovcu i ovoj fantastičnoj publici. Krivo mi je zbog toga, počeli smo u grču. Iznenadili su nas odbranom 5-1. Više smo radili napad ove nedelje, manje odbranu, jer sam znao da će nam napad biti problem, i sada, i u decembru. Ova reprezentacija nije uzela ni bod šest godina, to je veliki problem. Imali smo puno grešaka, na tome moramo puno da radimo. Ovakva utakmica je dobro došla da izvučemo pouke, za dva dana je novi meč. Hrvatska je iskoristila ono što smo mi dozvolili. Vodili smo sa četiri gola razlike, ali zbog grešaka smo izgubili prednost. Hrvatska je odigrala mnogo jakih utakmica u Brazilu i Londonu, a upravo to nama nedostaje. Bez obzira što su podmladili reprezentaciju, znaju u svakom momentu šta rade, što ću i ja tražiti od mojih devojaka", rekao je selektor Bošković.

Kapiten našeg tima Andrea Lekić je posle remija sa Hrvaticama izjavila:

"Nisam zadovoljna našom igrom. Strah i dekoncentracija u pojedinim momentima je neobjašnjiva. Smatram da imamo mnogo bolju reprezentaciju od ovoga što smo prikazali. Imamo jako malo vremena do Evropskog prvenstva. Popustile smo na samom kraju, ispustile dobijen meč protiv nekompletne Hrvatske. Utakmica je došla u pravi čas, moramo mnogo bolje!"

Sledeći meč isti rivali igraju sutra na istom mestu u 14 časova.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.