Dačić apelovao na SRS da protest organizuje na miran nači

Izvor: Blic, 28.Maj.2011, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić apelovao na SRS da protest organizuje na miran nači

Zamenik predsednika Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić apelovao je danas na organizatore sutrašnjeg protestnog mitinga u Beogradu da taj skup protekne mirno, napominjući da će policija biti spremna da reaguje ikoliko bude narušavanja javnog reda i mira.

Istakavši da očekuje da će SRS ostvariti ono što je i najavila, da će protest povodom hapšenja generala Ratka Mladića biti miran, Dačić je pozvao sve one koji na tom mitingu budu učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „da svoje nezadovoljstvo i proteste iskazuju na miran način".

"Policija ne odobrava javne skupove nego ih, prema zakonu može da zabrani", rekao Dačić.

Dačić je naglasio da najavljeni skup organizuje jedna parlamentarna stranka i „zato treba vrlo pažljivo prići tom pitanju i mora da postoji doza političkog opreza, da ne bi bilo nekakvih nepotrebnih sukoba".

Ministar je u isto vreme podsetio da, kad je reč o skupovima ekstremističkih grupa i nekih drugih organizacija, policija reaguje takođe u skladu sa zakonskim propisima.

Dačić je ocenio da je posle hapšenja Mladića „bezbednosna situacija u Srbiji stabilna, što znači da nema slučajeva drastičnog narušavanja javnog reda i mira".

Povezane vesti: Kosačov: Srbija bi mogla da doživi razočarenje Ratko Mladić: Ne izazivajte nerede zbog mene Vukčević: Karlu del Ponte čeka vino u mom kabinetu Vikiliks: Vlasti u Srbiji od 2006. znale gde je Ratko Mladić Darko Mladić: Tražićemo psihičko veštačenje
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.