Stefanović: Ljajić nije deo organizovane kriminalne grupe

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Ljajić nije deo organizovane kriminalne grupe

Ne postoje nikave informacije da je potpredsednik vlade i ministar Rasim Ljajić deo organizovane kriminalne grupe, kaže ministar policije Nebojša Stefanović.

"Ne postoje informacije da je on deo organizovane kriminalne grupe i da je prekršio zakone", rekao je Stefanović u Skupštini povodom toga što je poslanica Srpske radikalne stranke Vjerica Rdeta danas ponovo od njega zatražila "operativne informacije" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o umešanosti Ljajića u trgovinu drogom.

Radeta je kazala da ona nije bila zadovoljna odgovorima predstavnika vlasti, posebno premijerke Ane Brnabić koja je rekla da je iznenađena tvrdnjama o Ljajiću.

"Molim bez ličnih impresija, to što je rekla da je iznenađena, ne znači ništa, pa i ja sam bila iznenađena kada je s mesta direktora Naleda (Brnabić) došla na mesto predsednika Vlade", kazala je Radeta.

Optužba da je Ljajić "vođa jednog od najjačih narko-kartela u Srbiji", pre tri dana je u Skupštini izneo šef SRS Vojislav Šešelj, što je Ljajić ocenio kao "naručenu, neistinitu i monstruoznu optužbu".

Poslanici Socijaldemokratske stranke Srbije (SDPS) čiji je lider Rasim Ljajić vratili su se u Skupštinu Srbije, jer je prema njihovoj oceni, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odagnao sve sumnje u vezi sa optužbama koje je lider radikala Vojislav Šešelj uputio na račun njihovog lidera.

Šešelj je rekao da je Ljajić vođa jednog od najjačih narko kartela na području Srbije, a ministar unutrašnjih poslova je pre dva dana upravo u parlamentu rekao da MUP nema saznanja da je Ljajić deo ili organizator neke kriminalne grupe.

“Poslanička grupa SDPS se vratila i nastavlja da aktivno učestvuje u radu skupštine i da podržava politiku većine u parlamentu i našeg glavnog partnera Srpsku naprednu stranku”, rekao je za Tanjug potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković (SDPS).

On je istakao da je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u svojoj izjavi pre dva dana odagnao sve sumnje u vezi sa, kako kaže, brutalnim i suludim napadima i optužbama Vojislava Šešelja.

Marinković ocenjuje da je Šešelj protiv svega što predstavlja “normalnost” u političkom životu, dok je, kako kaže, personifikacija “normalnosti”, dijaloga, rezultata i rada upravo Rasim Ljajić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.