SDPS: Zukorlić vam deli zadatke; Radeta: Hatidža bila zlo

Izvor: B92, 02.Nov.2018, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDPS: Zukorlić vam deli zadatke; Radeta: Hatidža bila zlo

Beograd -- Ministar Nebojša Stefanović ponovio je u Skupštini Srbije da MUP ne raspolaže informacijama da je ministar Rasim Ljajić deo neke kriminalne grupe.

Potom je došlo do žestoke rasprave između poslanice Srpske radikalne stranke (SRS) Vjerice Radete i poslanika Socijaldemokraske partije Srbije (SDPS) Muamera Bačevca.

Bačevac je rekao da Radeta nema pravo da licitira s moralom jednog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čoveka (Ljajića) koji je dobro poznat Srbiji, a dobro je, kaže, s druge strane poznata i Radeta po svojim amoralnim nastupima i tvitovima kojima je uzbunila javnost na Balkanu.

"Za njenu informaciju, Skupština grada Novog Pazara donela je odluku da se ime jednog platoa u tom gradu nazove po pokojnoj predsednici udruženuja 'Majke Srebrenice' Hatidži Mehmetović. Ima ona još koga ko stoji iza nje”, rekao je Bačevac.

Radeta je pre nekoliko meseci objavila tvit: "Čitam umrla Hatidža Mehmetović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!"

Bačevac je potom nastavio obraćanje povezujući radikale s poslanikom Muamerom Zukorlićem.

"Gospođo, da vam kažem, ako je vas Zukorlić malopre zvao na sastanak i tamo vam podelio zadatke na koji način da mu pomognete, vi to nemojte da radite jer kršite zakone ove države. Vi remetite izbornu tišinu pred izbore za nacionalna veća i na najgori način zloupotrebljavate zakone ove države", rekao je Bačevac.

On je dodao da Radeta treba da bude kažnjena za govor mržnje i poručio da joj ne padne na pamet da "pomene časno ime Rasima Ljajića koji radi za ovu zemlju i zalaže se za mir".

"Mi Bošnjaci nećemo dozvoliti da se na našu čast udara na ovakav način. Ako je Zukorlić vas malopre pozvao i častio kafom i podelio vam zadatke, to dovoljno govori o crno-zelenoj koaliciji koja će doneti mnogo lošeg po Sandžak na izborima”, rekao je Bačevac.

Predsedavajući sednici Skupštine Vladimir Marinković, koji je takođe član Ljajićeve stranke, rekao je da on nije prekršio Poslovnik i da je Radetu opomenuo jer nije govorila po dnevnom redu.

"Iako je očekivala da možda mi nemamo kičmu… koliko su svi mogli da se uvere, imamo itekako, borićemo se do poslednjeg", rekao je Marinković.

Za reč se javila Radeta, koja se obratila ministru Nebojši Stefanoviću, koji je govorio o aferi Tesla banka u Hrvatskoj, ali i o ministru Ljajiću.

"Nisam zadovoljna odgovorom. Lepo ste rekli dokle je stigao predmet gde su (Bojan) Pajtić i (Boris) Tadić ošteteili državu za šest miliona evra. Izgleda za ove ostale i Ljajića moramo da čekamo radikalskog ministra da upozna javnost sa svim tim", rekla je Radeta.

Ona se osvrnula i na to što će Novi Pazar da dobije plato po Hatidži Mehmetović.

"Ja tu Hatidžu nisam vređala ni na verskoj, ni na nacionalnoj osnovi, već sam govorila o nekome ko je bio zlo. I sram tebe bilo…”, rekla je Radeta.

Predsedavajući Marinković je zbog svega odredio pauzu, ali je prethodno ministar Stefanović ponovio da MUP ne raspolaže podatke da je Ljajić deo kriminale grupe.

"I tada sam izneo lično uverenje da bi meni bilo teško da poverujem u to, ali nevezano od toga, ne postoji nikakva informacija koja pokazuje da je on deo bilo kakve organizovane kriminalne grupe ili da je na bilo koji način prekršio zakone Srbije", rekao je Stefanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.