Izvor: N1 televizija, 01.Nov.2018, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biševac: Šešelj je omiljeni "opozicionar" koga vlast koristi

Da li je Rasim Ljajić narko-diler i da li je odgovor na to pitanje uopšte važan kad je u toku predizborna kampanja? Izjava ministra policije Nebojše Stefanovića da policija ne raspolaže informacijama da ministar trgovine zapravo trguje drogom, prošla je maltene nezapaženo, a lider radikala Vojislav Šešelj ne prestaje s optužbama na Ljajićev račun.

Izvor: N1

" >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Rasim Ljajić je vođa jednog narko-kartela na području Srbije", izjavio je u skupštini Vojislav Šešelj.

Ekskluzivna saznanja da je ministar Ljajić narko bos iz Sandžaka, lider radikala dobio je, kaže, iznenada. Nekako baš pred izbore za savete nacionalnih manjina, na kojima se u Sandžaku koplja lome upravo između Ljajića i bivšeg muftije Muamera Zukorlića.

"Očekujem i dalje od svih nadležnih službi, BIA, CIA, MIA, koga god na svetu da postoji da istraže. Ovo mora da se istraži i mora da dobije epilog. Jasno je da je u pitanju politička igra - "crno-zelena koalicija" Šešelja i Zukorlića, sve u pokušaju da se Zukorlić spasi izbornog debakla na ovim nedeljnim izborima", rekao je predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

Sam Muamer Zukorlić na specifičan način se ogradio od Šešeljevih izjava. Kaže, nikad nije rekao da je Ljajić šef narko-kartela, ali da su njemu bliski ljudi duboko u kriminalu, uključujući trgovinu drogom. Odbacuje navode da je Šešelj njegov trbuhozborac, jer bi to, kaže, bilo nelogično.

"Šešelj je kazao da je pomogao Kolindi, jer je hvalio Josipovića. Ako to uzmemo za parametar, onda Šešelj pomaže Ljajiću time što ga napada. Možda će Bošnjaci, koji ne poznaju dobro Ljajića reći da je Ljajić verovatno dobar, ako ga Šešelj napada", kaže predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić.

Igru vodi neko drugi, smatra novinarka Danasa. Ona sumnja da Šešelj zapravo izgovara reči Ljajićevih koalicionih partnera.

"Nemam baš osećaj da Šešelj nešto radi na svoju ruku. Verujem da je on i dalje 'omiljeni opozicionar' koga vlast koristi za nekakve svoje interese. Za mene je bilo simptomatično i to kako je Maja Gojković odreagovala na te Šešeljeve optužbe. To njeno ćutanje za mene je pokazatelj da je Srpska napredna stranka na neki način odobravala te reči Vojislava Šešelja", kaže Safeta Biševac.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ipak je odlučio da stane u odbranu svog ministra. Nakon toga, i sam Ljajić, koji je prethodnih dana kritikovao pojedince iz Srpske napredne stranke, ispeglao je retoriku.

"Mi smo istakli da smo očekivali drugačiju reakciju predsednice parlamenta, ali to nije opšti utisak kada se radi o ponašanju Srpske radikalne stranke. Najmerodavnije je ono što kažu zvanične institucije i svakako, ono što je danas rekao predsednik Vučić", rekao je Ljajić.

Bez obzira na to ima li neslaganja između Vučića i Ljajića, Safeta Biševac kaže da je iskustvo uči da je u Srbiji jedna stvar sigurna.

"Mi dobro znamo da se vlade i premijeri mogu menjati, ali Rasim Ljajić ostaje ministar", rekla je Biševac.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić stao u odbranu Ljajića nakon napada Šešelja

Izvor: N1 televizija, 01.Nov.2018

Da li je Rasim Ljajić narko-diler i da li je odgovor na to pitanje uopšte važan kad je u toku predizborna kampanja? Izjava ministra policije Nebojše Stefanovića da policija ne raspolaže informacijama da ministar trgovine zapravo trguje drogom, prošla je maltene nezapaženo, a lider radikala Vojislav...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.