Rekorderka

Izvor: Danas, 11.Nov.2015, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekorderka

Još pre 18 godina Elton DŽon je pesmom "Candle in the wind", koju je posvetio princezi Dajani, oborio sve rekorde kada je reč o broju prodatih singlova. To više nije slučaj. Singl "Hello" britanske pevačice Adel, osim što je izbio na prvo mesto Bilbordove Hot 100 liste, za samo nedelju dana prodat je u više od milion primeraka.

Reč je o najnovijem hitu ove vanserijske pevačice sa dugoočekivanog albuma "25", koji se u prodaji očekuje 20. novembra. "Hello" već >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << ima skoro 350 miliona pregleda na Jutjubu. Pesma je oborila dnevni rekord gledanosti "Bad Blood" Tejlor Svift i prestigla rekord "Wrecking Ball" Majli Sajrus, kao spota koji je najbrže stigao do 100 miliona pregleda. Preuzela je prva mesta na listama slušanosti od DŽastina Bibera. Pesma dominira kao nijedna druga u digitalnoj eri. Za samo 24 sata oborila je Vevo rekord u preslušavanju.

Adel je novi album napisala sa 25 godina, pa ga je nazvala prema kalupu za prethodne, "19" i "21". Iako je album prvobitno napisala o tome kako je "biti mama", izmenila je koncept, jer joj se, kako je rekla, učinilo da je to "poprilično dosadno". Kako je tvitovala fanovima, pesme su o mirenju sa samom sobom, izgubljenim vremenom i svim što je radila i nikada nije uradila.

Na njen povratnički album uticala je kraljica popa Madona sa "Ray of Light". Što se tiče pesme "Hello", trebalo joj je šest meseci da posle refrena napiše i strofe. Na pitanje koga to poziva, rekla je nikog posebno, da to može biti prijatelj, bivši, porodica. Neki su je optužili da je "Hello" plagijat jer podseća na pesmu Toma Vejtsa "Martha" iz 1973. Producent Greg Kurstin, koji je radio sa Adel, izjavio je kako je Vejts poslužio kao inspiracija za "Hello". Inače, iako nijedna pesma popularne Sije nije ušla na "25", Adel je bila oduševljena što je u studiju imala još jednu ženu. U tom duhu je i njena nedavna izjava da je feministkinja.

Adel Lori Blu Adkins rođena je 5. maja 1988. u Londonu. Počela je da peva sa četiri godine. NJen planetarni uspeh se poklopio sa nekoliko drugih britanskih soul pevačica. Štampa ju je predstavljala kao novu Ejmi Vajnhaus, ali je Adel na ta poređenja odgovorila da su one žene, a ne žanr.

Sa partnerom Sajmonom Konekom ima sina.
Pogledaj vesti o: Princeza Dajana

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Adele objavila detalje albuma “25”

Izvor: BalkanRock.com, 12.Nov.2015, 09:56

Najavljen hitom “Hello” koji je oborio mnoge rekorde slušanosti, Adelin album imena “25” u prodaji biće od 20. novembra...Adel je napisala album sa svojih 25 godina i time nastavila tradiciju imenovanja albuma prema kalupu korišćenom za izdanja “19” i “21”...Iako je album prvobitno...

Nastavak na BalkanRock.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.