Nastavak reformi najveći izazov

Izvor: RTS, 10.Maj.2012, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak reformi najveći izazov

Posle završetka izbornog procesa, najveći izazov ostaje rad na reformama, kaže Milica Delević i napominje da je zbog toga potrebno da se vlada formira što pre. Građani su na proteklim izborima iskazali podršku onome što je do sada učinjeno u procesu evropskih integracija, ocenjuje Delevićeva.

Direktorka Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milica Delević istakla je da i posle izbora najveći izazov za Srbiju ostaje rad na reformama i naglasila da je za nastavak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tog procesa od najveće važnosti što brže formiranje nove vlade.

Istovremeno, Delevićeva je rekla da je drugi krug predsedničkih izbora veoma važan i ukazala da je bilo mnogo političkih poteza donedavnog predsednika Srbije koji su omogućili kapitalizovanje reformskog rada vlade.

"Nakon završetka izbornog procesa i formiranja vlade, najveći izazov ostaje rad na reformama", rekla je Delevićeva na konferenciji "Inovacije i preduzetništvo - alati za uspeh na tržištu EU" koja je organizovana povodom Dana Evrope.

Ocenila je da su nedavni izbori pokazali podršku onome što je do sada učinjeno u procesu evropskih integracija.

"Nedavni izbori, u meri u kojoj su se građani opredelili za stranke vladajuće koalicije, pokazuju podršku onome što je na tom putu do sada učinjeno", naglasila je Delevićeva.

Prema njenim rečima, Srbija mora da nastavi "punom parom na evropskom putu", ne samo zbog pozitivnog mišljenja Evropske komisije u izveštaju koji će objaviti na jesen, već zato što to znači nastavak procesa promena koje utiču na život građana.

Delevićeva je rekla da u tom procesu imamo dve veoma stroge sudije: Komisiju, koja je ujedno i najbolji saveznik zemlje u procesu proširenja, i građane, koji donose konačnu odluku o tome šta je učinjeno.

Ona je podsetila da je Srbija u procesu evropskih integracija bila suočena sa mnogobrojnijm izazovima kao što su saradnja sa Hagom, proces pomirenja sa zemljama regiona i sprovođenje reformi.

Kako je dodala, i Unija ima svoje izazove, a trenutna ekonomska kriza je jedno od najvećih iskušenja za 62 godine njenog postojanja koje će ne samo promeniti EU, već i bliže i čvršće povezati države članice.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.