Vučić i Čepurin o bescarinskom izvozu Fijatovih automobila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2016, 02:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Čepurin o bescarinskom izvozu Fijatovih automobila

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin upoznao je danas premijera Srbije Aleksandra Vučića sa pozitivnim pomakom u bescarinskom izvozu Fijatovih vozila proizvedenih u Srbiji, na tržište Evroazijske ekonomske unije, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

Kako se navodi, juče je prihvaćen predlog o pokretanju procesa unifikacije trgovinskog režima između zemalja Evroazijske ekonomske unije i Srbije, koji bi trebalo da bude konačno usvojen u maju ove godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"To će omogućiti delovanje radnih grupa Srbije i Unije po pitanju Fijata i po drugim tačkama uzajamne trgovine", naglašava se u saopštenju.

U saopštenju Vlade Srbije se dodaje da su Vučić i Čepurin danas ocenili da se odnosi Srbije i Rusije dobro razvijaju u obostranom interesu, kao i da će otvaranje direktne linije Er Srbije između Beograda i Sankt Peterburga 18. juna ove godine, mnogo značiti za jačanje veza i saradnje, posebno u oblasti trgovine i turizma.

Čepurin i Vučić razgovarali su i o toku priprema svih strateških tema u saradnji dve zemlje do predstojeće posete predsednika ruske Vlade Dmitrija Medvedeva.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučić danas sa Čepurinom

Izvor: Blic, 18.Mar.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom...Vučić i Čepurin će se sastati u 11:15 časova u sedištu vlade, najavila je Kancelarija za saradnju s amedijima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.