Vučić: Obavezni vojni rok? Ne; Modernizacija vojske? Da

Izvor: B92, 31.Jan.2017, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Obavezni vojni rok? Ne; Modernizacija vojske? Da

Beograd -- Srbija će, nakon modernizacije vojske, sigurno biti jača, ali to ne znači da će imati ekspanzionističke pretenzije prema bilo kome, navodi premijer Vučić.

Osim toga, Vučić je naveo da se ne razmišlja o uvođenju obaveznog vojnog roka.

Vučić je rekao da je za Srbiju ključna modernizacija resursa, ali da je politička odluka takva da nijednog trenutka ne učestvuje u bilo kakvim osvajačkim poduhvatima.

Premijer je rekao da je dobro što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbija ima profesionalnu vojsku, u koju treba da ulaže više, te da će takva vojska biti opremljena i spremna da zaštiti Srbiju u svakom trenutku.

"Razmišljamo o modernizaciji vojske. Imamo profesionalnu armiju, mislimo da ona može da da najbolje rezultate", naveo je Vučić i istakao da Srbija nema osvajačke namere.

On je rekao da bi veliki deo Srbije želeo uvođenje vojnog roka, ali da to nije realno.

"Oni koji govore o tome treba da ponude i novac", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se vojska mora modernizovati, jer resursi ističu.

Premijer očekuje da će sutrašnji nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu proteći u "trezvenim razgovorima" i da će svi razumeti da je stabilizacija Zapadnog Balkana ključni preduslov za napredak.

Vučić je novinarima, nakon otvaranja Srpsko-grčkog poslovnog foruma u Beogradu, rekao da se nada da će s drugom stranom bti moguće razgoaarati na način koji će sačuvati mir.

“Nadam se da ćemo moći da razgovaramo trezveno, da razgovaramo tako da sačuvamo mir i nadam se da ćemo svi dobro razumeti da je stabilizacija Zapadnog Balkana ključni preduslov za napredak naših ekonomija i bolji životni standard”, istakao je premijer.

Uspeh tog dijaloga nije samo na Beogradu, rekao je Vučić i dodao:

“Verujem da ćemo mi pokazati dobru volju, a nadam se da će to uraditi i druga strana”.

U Briselu će sutra biti održana druga runda dijaloga Beograda i Prištine na najvišem niovu.

Delegaciju Beograda predvode premijer Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, a Prištinu predstavljaju kosovski premijer i predsednik, Isa Mustafa i Hašim Tači.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Srbija ne razmišlja o obaveznom vojnom roku već o modernizaciji vojske"

Izvor: RTS, 31.Jan.2017

Nakon modernizacije vojske, Srbija će sigurno biti jača, ali to ne znači da će imati ekspanzionističke pretenzije prema bilo kome, istakao je premijer Aleksandar Vučić. Dodaje da se ne razmišlja o uvođenju obaveznog vojnog roka. ...

Nastavak na RTS...

Srbija nema para za obavezni vojni rok

Izvor: N1 televizija, 31.Jan.2017

U Srbiji je obavezno služenje vojnog roka ukinuto 2011. O njegovom ponovnom uvođenju govori se u javnosti se već neko vreme, a u prvi plan su ga izbacila istraživanja javnog mnjenja koja govore o velikoj podršci građana takvoj ideji. Za njenu realizaciju, međutim, kaže premijer Aleksandar Vučić,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.