Vlada prihvatila amandman, u Skupštini još jedno odlaganje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2011, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada prihvatila amandman, u Skupštini još jedno odlaganje

BEOGRAD -

Skupštinska rasprava o amandmanima na rebalans ovogodišnjeg budžeta ponovo je danas odložena za 14.45, zbog održavanja sednice Odbora za finansije, koji treba da razmotri pristigle amandmane. Rasprava, koja je trebalo da počne u 10 časova, prvobitno je odložena za 13 sati, jer Odbor za finansije nije imao kvorum za rad.

Vlada Srbije prihvatila je amandman Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), kojim je predviđeno da se dug pokrajinskom Fondu za kapitalne investicije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od osam milijardi dinara, isplati do kraja godine, u tri jednake rate.

SVM, koji je prihvatanjem tog amandmana uslovio glasanje za rebalans budžeta, još se nije izjasnio o podršci tom zakonu, dok je Liga socijaldemokrata Vojvodine najavila da će glasati za predloženi rebalans.

Na rebalans ovogodišnjeg budžeta pristiglo je oko 90 amandmana.

Rebalansom ovogodišnjeg budžeta predviđeni su prihodi od 707,35 milijardi dinara i rashodi od 850,9 milijardi, tako da će deficit biti 142,7 milijardi dinara.

Zakonom o budžetu za 2011. godinu bio je predviđen deficit od 120,5 milijardi dinara.

LSV podržava rebalans, opozicija kritikuje

"Liga socijaldemokrata Vojvodine podržaće predloženi rebalans budžeta za ovu godinu, budući da je Vlada Srbije prihvatila amandman, kojim je precizirana isplata budžetski sredstava za kapitane investicije Vojvodini do kraja godine", najavila je danas poslanik te strake Aleksandra Jerkov.

Jerkov je novinarima u republičkom parlamentu rekla da je prihvatanjem tog amandmana, koji je podneo Savez vojvođanskih Mađara, rebalans budžeta za LSV prihvatljiv.

Tako će, prema njenom objašnjenju, Vojvodini do kraja godine u Fond za kapitalne investicije biti uplaćeno osam milijardi dinara.

Ostale stranke vladajuće većine nemaju dilemu o tome da je predloženi akt u skladu sa fiskalnim pravilima, te su najavile podršku njegovom izglasavanju.

Stranke opozicije kritikovale su predloženi rebalans, a LDP, koja je u prethodnom periodu u više navrata "pripomogla" usvajanju pojedinih zakona, smatra da je taj akt posledica nemoći i neodgovornosti onih koji vode Srbiju i da se njime troši poslednji novac države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.