Pomeren pretres amandmana na rebalans budžeta

Izvor: Blic, 17.Okt.2011, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomeren pretres amandmana na rebalans budžeta

Početak današnje rasprave o predloženim amandmanima na rebalans budžeta za 2011. godinu pomeren je u 13 časova, kako bi do tada nadležni skupštinski odbori razmotrili podnete amandmane.

Odbor za finansije nije imao kvorum kako bi pre početka rasprave u pojedinostima raspravljao o podnetim amandmanima, pa će zbog toga skupštinska rasprava, koja je trebalo da počne u 10 sati, početi u 13 sati.

Podršku predloženom aktu najavile su sve stranke vladajuće većine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izuzev Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

Na predloženi rebalans je uloženo blizu 90 amandmana, od kojih je Vlada Srbije prihvatila četiri.

SVM i LSV nezadovoljne su realizacijom sredstava koja su opredeljena iz budžeta za Vojvodinu i podršku predloženom rebalansu uslovaljavaju usvajanjem amandmana kojim će to biti precizirano.

Amandmanom koji je uložila SVM zatraženo je da se dug pokrajinskom Fondu za kapitalne investicije od osam milijardi dinara isplati u tri jednake rate, zaključno sa 1. decembrom.

Ostale stranke vladajuće većine nemaju dilemu o tome da je predloženi akt u skladu sa fiskalnim pravilima, te su najavile podršku njegovom izglasavanju.

Stranke opozicije kritikovale su predloženi rebalans, a LDP, koja je u prethodnom periodu u više navrata "pripomogla" usvajanju pojedinih zakona, smatra da je taj akt posledica nemoći i neodgovornosti onih koji vode Srbiju i da se njime troši poslednji novac države.

Povezane vesti: Sutra počinje rasprava o rebalansu budžeta

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pomeren pretres amandmana na rebalans budžeta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Okt.2011

BEOGRAD -..Početak današnje rasprave o predloženim amandmanima na rebalans budžeta za 2011. godinu pomeren je u 13 časova, kako bi do tada nadležni skupštinski odbori razmotrili podnete amandmane...Odbor za finansije nije imao kvorum kako bi pre početka rasprave u pojedinostima raspravljao o...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Skupštinska rasprava ponovo odložena

Izvor: Blic, 17.Okt.2011

Skupštinska rasprava o amandmanima na rebalans ovogodišnjeg budžeta ponovo je danas odložena za 14.45, zbog održavanja sednice Odbora za finansije koji treba da razmotri pristigle amandmane.adležni skupštinski odbori razmotrili podnete amandmane...Rasprava, koja je trebalo da počne u 10 časova,...

Nastavak na Blic...

Završena rasprava, sutra glasanje

Izvor: B92, 17.Okt.2011

Beograd -- Skupština Srbije završila je večeras raspravu o amandmanima na rebalans državnog budžeta za 2011, a nastavak se očekuje sutra...U utorak će se razmotriti izmene zakona o javnom dugu i o porezima na imovinu posle čega bi trebalo da glasa o tim zakonima...Početak te rasprave je u dva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.