Trovanje u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: B92, 26.Apr.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trovanje u Kosovskoj Mitrovici

Kosovska Mitrovica -- Dvadeset sedmoro studenta zadržano je na lečenju u infektivnoj ambulanti bolnice u Kosovskoj Mitrovici zbog sumnje da su se otrovali hranom u studentskoj menzi.

Uzrok trovanja još nije poznat, izjavila je za B92 vd načelnika infektivnog odeljenja Danica Radomirović.Rezultati laboratorijske analize, Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, očekuju se od ponedeljka.

"Od petka 24. aprila, kroz infektivno odeljenje mitrovačke bolnice je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pregledano 80 pacijenata, od čega je dvadest i pet bolesnika zadržano na lečenju", rekla je v.d. načelnika infektivnog odeljenja Danica Radomirović.

"Radi se o malo težoj kliničkoj slici, zbog čega su i zadržani na bolničkom lečenju, a ostali pacijenti su uz adekvatnu terapiju pušteni kući i na redovno praćenje", kazala je ona.

"Uglavnom se radi o studentima koji navode da su konzumirali hranu u studentskoj menzi, navode kao tegobe, visoku temperaturu, stomačne tegobe, bolove u mišićima i glavobolju", rekla je ona.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvadesetak studenata zbog trovanja hranom u bolnici u Mitrovici

Izvor: Blic, 25.Apr.2009, 17:37

Zbog sumnje da su se otrovali hranom u studentskoj menzi, posle pregleda u infektivnoj ambulanti mitrovačke bolnice, na lečenju je zadržano dvadeset dvoje studenta, izjavila je danas Tanjugu v.d. načelnika infektivnog odeljenja Danica Radomirović.....Prema njenim rečima, u toku jučerašnjeg dana...

Nastavak na Blic...

Trovanje hranom u K.Mitrovici

Izvor: RTV Pink, 27.Apr.2009, 00:37

Broj zadržanih u bolnici povećan na 27 . . . Na infektivnom odeljenju bolnice u Kosovskoj Mitrovici, zbog simptoma trovanja hranom, najverovatnije u studentskoj menzi, na lečenju je zadržano 27 studenata, rekla je Tanjugu v.d. načelnik odeljenja Danica Radomirović. .

Nastavak na RTV Pink...

Pomoć zatražilo 80 studenata

Izvor: Glas javnosti, 27.Apr.2009

KOSOVSKA MITROVICA - Više od 80 studenata Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici u poslednja tri dana smešteno je u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici zbog stomačnih tegoba. Osnovano se sumnja da su se studenti otrovali hranom u studentskoj menzi u ovom gradu...Naime, u studentskoj menzi svaki...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.