Pomoć zatražilo 80 studenata

Izvor: Glas javnosti, 27.Apr.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć zatražilo 80 studenata

KOSOVSKA MITROVICA - Više od 80 studenata Prištinskog univerziteta u Kosovskoj Mitrovici u poslednja tri dana smešteno je u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici zbog stomačnih tegoba. Osnovano se sumnja da su se studenti otrovali hranom u studentskoj menzi u ovom gradu.

Naime, u studentskoj menzi svaki dan hrani se više od 2.000 studenata, a trovanje oko 80 studenata dovelo je do prave uzbune. I načelnik infektivnog odeljenja Danica Radomirović potvrdila je da je pomoć zatražilo više >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << od 80 studenata.

- Na odeljenju je zadržano njih 25. Reč je o malo težim slučajevima zbog čega su i zadržani na bolničkom lečenju, a ostali pacijenti su posle terapije pušteni kući. Uglavnom kažu da su konzumirali hranu u studentskoj menzi i žale se na visoku temperaturu, stomačne tegobe, bolove u mišićima i glavobolju.

Tokom celog dana dolazili su pojedinci na pregled. Još ne znamo šta je izazvalo trovanje, ali u toku su laboratorijska ispitivanja uzroka, pa će se do srede najverovatnije znati šta je dovelo do ovako masovnog trovanja studenata - kaže načelnik infektivnog odeljenja kosovskomitrovačke bolnice Danica Radomirović.

Stacionirani otrovani studenti osećaju se bolje, a u studentskoj menzi su u toku detaljna provera namirnica i sanitetsko-higijensko čišćenje objekta.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.