Trovanje u Kosovskoj Mitrovici

Dvadeset sedmoro studenta zadržano je na lečenju u infektivnoj ambulanti bolnice u Kosovskoj Mitrovici zbog sumnje da su se otrovali hranom u studentskoj menzi.

Izvor: B92

Nedelja, 26.04.2009.

13:32

Default images

Uzrok trovanja još nije poznat, izjavila je za B92 vd načelnika infektivnog odeljenja Danica Radomirović.Rezultati laboratorijske analize, Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici, očekuju se od ponedeljka.

"Od petka 24. aprila, kroz infektivno odeljenje mitrovačke bolnice je pregledano 80 pacijenata, od čega je dvadest i pet bolesnika zadržano na lečenju", rekla je v.d. načelnika infektivnog odeljenja Danica Radomirović.

"Radi se o malo težoj kliničkoj slici, zbog čega su i zadržani na bolničkom lečenju, a ostali pacijenti su uz adekvatnu terapiju pušteni kući i na redovno praćenje", kazala je ona.

"Uglavnom se radi o studentima koji navode da su konzumirali hranu u studentskoj menzi, navode kao tegobe, visoku temperaturu, stomačne tegobe, bolove u mišićima i glavobolju“, rekla je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: