Izvor: Blic, 25.Apr.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvadesetak studenata zbog trovanja hranom u bolnici u Mitrovici

Zbog sumnje da su se otrovali hranom u studentskoj menzi, posle pregleda u infektivnoj ambulanti mitrovačke bolnice, na lečenju je zadržano dvadeset dvoje studenta, izjavila je danas Tanjugu v.d. načelnika infektivnog odeljenja Danica Radomirović.



Prema njenim rečima, u toku jučerašnjeg dana je pregledano 60 pacijenata koji su koristili hranu iz studentske menze.

"U toku su laboratorijske pretrage. Uzete su kompletne analize stolice na bakteriološki >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pregled i prvi rezultati se očekuju za dva do tri dana. Sve analize su prosleđene u Zavodu za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici", kazala je Radomirovićeva.

Danas je bilo sporadičnih javljanja, uglavnom sa lakšim kliničkim oblicima, rekla je Radomirovićeva istakavši da su ti pacijenti puštani na kućno lečenje uz adekvatno propisanu terapiju.

Početkom februara, zbog lakših simptoma trovanja, na infektivnom odeljenju mitrovačke bolnice hospitalizovano je pet pacijenata.

Tom prilikom, u mitrovačkom Zavodu za javno zdravlje, posle izvršenih analiza, isključena je mogućnost trovanja hranom iz studentske menze.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.