Specijalni sud pozvao još dvojicu bivših pripadnika OVK

Izvor: B92, 15.Okt.2019, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalni sud pozvao još dvojicu bivših pripadnika OVK

Specijalno tužilaštvo pozvalo je na saslušanje još dvojicu bivših pripadnika tzv. OVK Fatmira Sopina i Sejdia Veseljija, preneo je Kossev.

"Samo što sam saznao da je Specijalni Sud poslao poziv članu parlamenta, pozivi su stigli i predsedniku ogranka Prištine Fatmiru Sopinu i veteranu OVK Sejdiju Veseljiju", napisao je na Fejsbuku predsednik Organizacije ratnih veterana OVK Hisini Gucati.

Gucati je kazao da će svi oni koji su pozvani od strane tog suda "izaći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će čistog obraza".

Za sada nije poznato u kom su svojstvu ova lica pozvana.

Gucati je jutros takođe najavio da je nekadašnji lekar OVK u regionu Drenice i poslanik PDK u Skupštini Kosova, Fadilj Beka takođe pozvan na saslušanje.

Sam Beka izjavio je da je poziv dobio u ponedeljak i da je pozvan u svojstvu svedoka.

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu, od novembra prošle godine pa do danas, ispitalo je više stotina osoba, prenosi Kossev.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.