Skupština Srbije usvojila izmene Poslovnika o radu

Izvor: Studio B, 28.Feb.2011, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Srbije usvojila izmene Poslovnika o radu

Usvajanjem zakonskih predloga o zaduživanju države, učešću pripadnika snaga odbrane u mirovnim operacijama u 2011. godini i izmenama Poslovnika, Skupština Srbije završila prvu vanrednu sednicu parlamenta

Poslanici su podržali dva zakonska predloga o novom zaduživanju države - za finansiranje budžetskog deficita i javnog duga predviđeno je zaduživanje kod "Sosiete generale" banke od 400 miliona dolara, a za kontragaranciju za preduzeće "Jugoimport-SDPR" u poslu sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Alžirom u korist Srpske banke 42 miliona evra.

Poslanici su podržali i odluke Vlade Srbije prema kojima će pripadnici Vojske Srbije i policije i ove godine učestvovati u multinacionalnim operacijama UN u Kongu, Liberiji, Obali Slonovače, Libanu, Kipru i, prvi put, na Bliskom istoku i u mirovnim misijama EU u Somaliji i Ugandi.

Skupština Srbije usvojila je i izmene Poslovnika o radu, čiji je cilj otklanjanje sumnji u mogućnost narušavanja Ustavom, odnosno zakonom utvrđenog položaja nezavisnih državnih organa.

Parlamentarci su podržali zahtev predsednika Srbije Borisa Tadića da parlament ponovo razmatra izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost, međutim, zakon nije usvojen u načelu, pa se nije razmatrao ni u pojedinostima.

Predsednik Srbije je taj zakon vratio u skupštinsku proceduru poslednjeg dana 2010. godine, jer je njime PDV na usluge smeštaja u hotelima, motelima, odmaralištima, domovima i kampovima povećan na 18 odsto, što je u suprotnosti sa Zakonom o budžetu za 2011. godinu, koji predviđa da iznosi osam odsto.

Poslanici su prvu vanrednu sednicu u 2011. godini započeli 21. februara, a na njenom početku su bez rasprave konstatovali ostavke troje ministara iz G17 plus - Mlađana Dinkića, Verice Kalanović i Tomice Milosavljevića.

Skupština Srbije u sredu, 2. marta, uz gardu Vojske Srbije ispred Doma Narodne skupštine i himnu "Bože pravde", započeće redovno prolećno zasedanje.

Parlamentarci će na prvoj redovnoj sednici razmatrati 17 zakonskih predloga i kadrovskih odluka, među kojima su i izmene Zakona o planiranju i izgradnji, kao i predloženi zakoni o socijalnoj zaštiti i o sportu.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.