STEFANOVIĆ PREKORAČIO OVLAŠĆENJA: Ministar policije opet utiče na tužilaštvo!

Izvor: Kurir, 27.Dec.2015, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STEFANOVIĆ PREKORAČIO OVLAŠĆENJA: Ministar policije opet utiče na tužilaštvo!

BEOGRAD - Ministar policije Nebojša Stevanović ponovo je prekoračio ovlašćenja i svojom izjavom uticao na rad tužilaštva, ocena je sagovornika Kurira.

- Ovi ljudi sumnjiče se za izvršenje najtežih krivičnih dela u oblasti korupcije privrede i očekujem da će tužilaštva i nadležni sudovi odraditi dobro svoj posao u nastavku krivičnog postupka i da ćemo imati sve presude. Otkad sam ministar MUP, ni protiv jedne osobe nije odbačena krivična prijava i nijedna osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nije pravosnažno oslobođena na bilo koji način - poručio je Stefanović govoreći o akciji „Rezač“.

Advokat Goran Petronijević ističe da je izjava ministra da nešto očekuje od pravosudnih organa pritisak na njihov rad.

- Ne znam ko ga je to naučio, nije mu to prvi put. Takve izjave su žestok pritisak na rad pravosuđa. Sve što je ministar danas radio zapravo je predizborna kampanja - kaže Petronijević.

I advokat Toma Fila za Kurir navodi da je na ministru samo da saopšti po kom osnovu su lica uhapšena.

- Nakon toga on treba da prepusti loptu tužilaštvu. Ne znam zašto je to rekao, verovatno mora da veruje u svoj rad i svoje ljude - rekao je Fila.

PREPUSTITE SE

KURIR VAM POKLANJA VELIKI NEDELJNI HOROSKOP: Pomislite želju kad se sklope kazaljke

Pročitajte šta vam zvezde poručuju za sledeću nedelju

U četvrtak se opraštamo od stare i spremni smo da prigrlimo novu godinu. Za ovu koja je za nama reći ćemo - daleko joj lepa kuća, ne ponovila se! A za novu? Sve svoje nade, želje, i snove utkaćemo u reči - neka nam je srećna, zdrava, bogata i ljubavlju ispunjena ova 2016! Čitajte horoskop svake nedelje u Kuriru!

Autor: Jovana Radovanović,Foto: Nemanja Pančić

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.