SKANDALOZNA PORUKA IZ BiH: Čestitke ustanovama RS sa slikom leševa

Izvor: Večernje novosti, 03.Jan.2019, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDALOZNA PORUKA IZ BiH: "Čestitke" ustanovama RS sa slikom leševa

Institucijama Srpske, uoči 9. januara, stigle skandalozne poruke iz federacije BiH NA adrese institucija Republike Srpske, povodom Dana Republike 9. januara, stigle su "čestitke" morbidnog sadržaja. Naime, na njima su fotografija gomile ljudskih kostiju i leševa i natpis: "Ako obeležavate Dan Republike Srpske, ne zaboravite - ovo su njeni temelji". Na poleđini su navedeni nazivi 25 uglavnom bošnjačkih udruženja proisteklih iz rata, među kojima je i koalicija "1. mart", >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ali i udruženja koja se zvanično deklarišu da se zalažu za toleranciju, mir, istinu i pravdu. Među njima su Forum građana Tuzle i Fondacija istine, pravde i pomirenja iz Tuzle. - Ovo nije prvi put da nam na ovakav način, pred obeležavanje 9. januara stižu provokacije iz Federacije BiH - potvrđeno je "Novostima" u institucijama Srpske. Pročitajte još - Bošnjaci ne žele dogovor oko formiranja Saveta ministara, već samo ucenjuju Branislav Dukić, predsednik Saveza logoraša RS, kaže, za "Novosti", da nije iznenađen ovim provokacijama: - Svaki udar na Dan RS, koji je za nas svetinja, još više jača instituciju i ujedinjuje srpski narod u RS. On dodaje da muslimani moraju da shvate jednom zauvek da BiH nikada neće biti unitarna, za šta se borio Alija Izetbegović, a nastavio njegov sin Bakir Izetbegović: - Republika Srpska je jaka, međunarodno priznata i ponosno slavimo Dan Republike. Bilo je u prošlosti iz Federacije BiH pokušaja da se ukine naš sveti praznik, a što su podržavali i pojedinci iz međunarodne zajednice. Sve napade smo odbili i Dan Republike se i dalje slavi i slaviće se.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LEŠEVIMA ČESTITAJU DAN SRPSKE: Morbidna poruka stigla iz Federacije BiH, potpisnici bošnjačka udruženja!

Izvor: Kurir, 04.Jan.2019, 11:58

Na adrese institucija Republike Srpske, povodom Dana Republike 9. januara, stigle su "čestitke" morbidnog sadržaja. Naime, na njima su fotografija gomile ljudskih kostiju i leševa i natpis: "Ako obeležavate Dan Republike Srpske, ne zaboravite - ovo su njeni temelji".

Nastavak na Kurir...

Uznemirujuće: "Ako obeležavate Dan RS, ne zaboravite"

Izvor: B92, 04.Jan.2019

Na adrese institucija Republike Srpske, povodom Dana Republike, 9. januara, stigle su "čestitke" uznemirujućeg sadržaja...Na njima su, kako navode "Večernje novosti", fotografije sa gomilom ljudskih kostiju i leševa, uz poruku: "Ako obeležavate Dan Republike Srpske, ne zaboravite - ovo su njeni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.