Predsednički izbori u Ukrajini: Porošenko dobio 54,09% glasova

Izvor: Vostok.rs, 26.Maj.2014, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednički izbori u Ukrajini: Porošenko dobio 54,09% glasova

26.05.2014. - CIK Ukrajine

Pošto je obrađeno 45.2 procenata izbornog materijala na juče održanim vanrednim predsedničkim izborima u Ukrajini konstatovano je da je milijarder Petro Porošenko dobio 54,9% glasova, a bivša premijerka Julija Timošenko 13,16%, dok se na trećem mestu nalazi lider Radikalne partije Ukrajine Oleg Ljaško >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << sa 8,5%. Reč je o podacima Centralne izborne komisije Ukrajine.

Po zakonu, ako niko od kandidata u prvom krugu ne dobije više od polovine glasova birača, CIK je dužna da raspiše drugi krug izbora, koji može biti održan 15. juna.

Predsednički izbori, kao i lokalni izbori u nekoliko ukrajinskih regiona, održani su u nedelju u kontekstu duboke političke krize i vojno-policijske operacije velikih razmera, koju protiv stanovništva na istoku zemlje sprovode kijevske vlasti.

Čitajte više na Ukrajina iz minuta u minut


Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Maksim Blinov    
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ukrajina - iz minuta u minut - 25.05

Izvor: Vostok.rs, 26.Maj.2014

26.05.2014. -.. 22:30  Porošenko proglasio Klička gradonačelnikom Kijeva - Milijarder Petar Porošenko, koji prema podacima exit poll-a pobeđuje u prvom krugu predsedničkih izbora u Ukrajini, izjavio je da je na izborima za gradonačelnika Kijeva pobedio poznati bokser, lider političke stranke...

Nastavak na Vostok.rs...

Predsednički izbori u Ukrajini: obrađeno 30% izbornog materijala, Porošenko dobio 54,09% glasova

Izvor: Vostok.rs, 26.Maj.2014

26.05.2014. -..Pošto je obrađeno 30 procenata izbornog materijala na juče održanim vanrednim predsedničkim izborima u Ukrajini konstatovano je da je milijarder Petro Porošenko dobio 54,9% glasova, a bivša premijerka Julija Timošenko 13,16%, dok se na trećem mestu nalazi lider Radikalne partije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.