Pomoć SAD Crnoj Gori u borbi sa organizovanim kriminalom

Izvor: Blic, 06.Jul.2011, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć SAD Crnoj Gori u borbi sa organizovanim kriminalom

Vlada SAD i Crne Gore trebalo bi do kraja nedelje da potpišu sporazum o američkoj pomoći u borbi protiv organizivanog kriminala i korupcije.

Američka pomoć je finansijske, stručne i tehničke prirode, uz obavezu Crne Gore da reorganizuje upravu policije, obuči sudije za pravična suđenja i pojača zajednički istražni tim koji bi bio u stanju da pokrene makar jednu "visokoprofilnu" istragu, pišu današnje podgoričke "Vijesti".

Sporazum će biti potpisan na inicijativu američke strane. Donacije će zavisti od spremnosti Crne Gore da pokaže rezultate, a u slučaju da oni izostanu, SAD mogu povući pomoć.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.