Pjongjang: Strpljivo ćemo čekati da SAD donesu pametnu odluku i promene strategiju pregovora

Izvor: Vostok.rs, 14.Apr.2019, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pjongjang: Strpljivo ćemo čekati da SAD donesu pametnu odluku i promene strategiju pregovora

Lider Severne Koreje Kim Džong Un je izjavio da je spreman da sačeka do kraja godine da SAD promene pristup pregovorima, javila je Centralna telegrafska agencija Koreje.
Kim Džong Un je naglasio da će strpljivo čekati da SAD donesu „pametnu“ odluku da promene strategiju pregovora koja bi omogućila da se održe novi sastanak. Ipak, tako dobru priliku, kao prošli put, biće teško naći. Ako SAD pronađu način i predlože da se održi treći sastanak šefova država, Severna Koreja će pristati. U suprotnom slučaju, perspektiva rešavanja nuklearnog pitanja će biti „mračna i veoma opasna“, naglasio je severnokorejski lider. Osim toga, Kim Džong Un je okarakterisao odnose između njega i predsednika SAD Donalda Trampa kao „odlične“. Podsetimo, samit Severne Koreje i SAD je bio održan 26. i 27. februara.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.